SGK'dan İşçileri Sevindirecek Flaş Kıdem Tazminatı ve İş Mahkemesi Düzenlemesi

SGK kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre yeni bir çalışma üzerinde planlamaların yapıldığı ve bu çalışma ile gelecek yeni düzenlemelerin işçileri sevindirecek çalışmalar olacağı belirtildi. İşte işçileri sevindirecek planlama.

Yayınlanma:
SGK'dan İşçileri Sevindirecek Flaş Kıdem Tazminatı ve İş Mahkemesi Düzenlemesi

İşten ayrılan işçinin işverene açacağı davaların süresi, eksik prim davası ve buna benzer sorunların çözümü için SGK yeni imkanlar geliştirmeye başladı.

İşçiler ve işverenler arasında yaşanan sorunlara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Sorunlar gittikçe çoğalırken bu konuda da beklenen çözümler için Sosyal Güvenlik Kurumu yeni adımlar atma planları yapıyor. Getirilmesi planlanan yeni düzenlemeler, işçilerin yararına olacakmış gibi görünüyor.

Düzenlemelerde ilk olarak iş mahkemelerinin davalarla çok fazla meşgul olmasını engellemek yer alıyor. Öte yandan açılan davaların geneli ekonomik alanda olduğu için bu sürenin kısaltılması işçinin işine yarayacak.

İşçinin işten çıkmasının ardından en çok rastlanan sorun kıdem tazminatı meselesi olarak göze çarpıyor. Başlatılan yeni düzenlemeler ile mahkeme sürelerinin kısaltılmasının yanı sıra kıdem tazminatı sorununun da çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Son düzenlemeler ile işçinin ayrıldığı işyerine açtığı davaların süresi 2 yıllık bir süreye indirgenmişti. Yapılacak yeni düzenleme ile bu sürenin daha da kısaltılması planlanıyor.

Bu süreç içerisinde davanın zaman aşımı konusunda yeni bir çalışmanın yapılması halinde 3 yıla indirilmesine karar verildi. Bir süre önce mahkemelere gitmeden önce arabulucuya gidilmesi konusunda yapılan düzenleme kabul görürken bu süreç içerisinde sendikalar şikayetlerini çekerek durumu yaygınlaştırma kararı almışlardı. Bu sayede sorunların daha hızlı çözülmesi planlanıyor.

İşçi haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com'u sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.