SGK’dan Yeni Ödenek Başvuru Yapan Herkese Veriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yeni ödenek verilecek. Bu konuda vatandaşlar için müjdeli haberi verdi, yapılan haberlere göre tam olarak 1684 TL nakdi yardım desteği sağlanacak.

Yayınlanma:
SGK’dan Yeni Ödenek Başvuru Yapan Herkese Veriyor

Ekonomi de yaşanan kötü gidişat ile beraber birçok kişi nakdi sıkıntılarını gidermek sosyal yardım desteği başta olmak üzere birçok yardım seçeneğine başvuruyor bununla beraber devlette ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar için yardım faktörlerini geliştirmeye devam ediyor. SGK tarafından sunulan bu yardımlardan yaşlılık aylığı 65 yaş üstü kişilere sağlanacak.

65 Yaş Aylığı Şartları Nedir?

SGK tarafından verilmesi beklenen 65 yaş aylıığı 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlara sağlanan ekonomik bir yardımdır. Bununla beraber 65 yaşın üzerinde bulunan ve herhangi bir geliri olmayan vatandaşlar aşağıdaki şartları taşıması durumunda bu gelirden yararlanabilir.

  • İlk olarak başvuran kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekiyor.
  • 65 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor
  • Herhangi bir sosyal güvencenin olmaması gerekiyor.
  • SGK tarafından verilen farklı bir gelir ve sosyal yardım almamak
  • Sosyal Hizmetler Kanunu’na dayanarak harçlık almamak gerekiyor
  • Eşi ve kendisinin ortalama gelirinin asgari ücretin net tutarının üçte birinden fazla olmaması gerekiyor

Yukarda bulunan şartları taşıyan erkek ya da kadın fark etmeksizin herkes yaşlılık aylığı alabilecek bunun için ellerinde bir dilekçe kimlik fotokopisi ile beraber SGK müdürlüklerine başvuruda bulunulması gerekiyor. Yapılan başvurular değerlendirme aşamasından sonra tebligat veya telefon ile bilgilendirme sağlanacak.

Yaşlılık Aylığı Ne Kadar 2023?

Yeni yılda verilmesi beklenen yaşlılık aylığı ne kadar sorusuna bakacak olursak 65 yaş aylığı, yeni asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte yeniden hesaplandı önceki dönemde bu ücret 1.684 TL olarak verilirken şimdi ise 2 bin 604 TL'ye kadar yükseldi.

Yaşlılık aylığında yapılan bu zam sonrası geçim sıkıntısı yaşayan kişilerin sıkıntısı da giderilmiş olacak bununla beraber SGK tarafından verilecek olan yaşlılık aylığını çekmek için kişilerin PTT’de hesaplarının bulunması gerekiyor.

PTT hesapları üzerinden miktar üzerinden çekim yapabilir ya da PTT bankamatiklerinden kart yolu ile gelirinizi en hızlı şekilde alabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.