Sıcak Saatler Yaşanıyor: Rusya’dan ABD İHA’sını Düşürme

Sıcak saatlere doğru giriş yaptığımız bir olay yaşandı. Rusya ABD İHA’sını düşürürken yaşanan bu olayda dünya basınında geniş bir yer bulmasına neden oldu.

Yayınlanma:
Sıcak Saatler Yaşanıyor: Rusya’dan ABD İHA’sını Düşürme

Rusya’nın ABD iha’sını düşürmesinden sonra Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından konuyla ilgili açıklamaya yer verildi. Karadeniz’de iki Rus uçağının, ABD ihasını taciz etmiş olduğunu ve ihadan birinin pervanesinin kırılmasıyla düşürüldüğünü söyledi.

Rus savaş uçakları tarafından ABD insansız hava araçlarının tacizi sonrasında bir tanesinin yere düşürülmesi ‘’pervasız’’ olarak nitelendirilmesine neden oldu. Amerika’da öne çıkan başlıklardan biri Rusya tarafından taciz olayı olurken, ABD’ye ait olan insansız hava aracının düşürülmesi de dış basınlar tarafından son dakika gelişmesi olarak paylaşılmasına neden oldu.

Amerika Savunma Bakanlığından Açıklama

Amerika ile Rusya arasındaki ilişkiler son dönemde zaten yeterince iyi değildi. Özellikle Amerika’nın düşmanı olan Ukrayna’ya maddi manevi yardımlarını esirmeden göstermesi Rusya’nın da Amerika’ya karşı daha da bir kin beslemesine neden oluyor. Bir yandan soğuk rüzgarlar eserken, Karadeniz sınırları içerisinde yaşanan iha düşürme olayı da gündeme bomba gibi düşen bir haber olarak anında paylaşıldı.

İki Rus savaş uçağının Karadeniz sınırlarında gezinen ABD ihalarını taciz ettiği belirtildi. Taciz edilen İHalardan birinin de pervanesinin kırılmasından dolayı yere düşmek zorunda kaldı. Yaşanan şok gelişme olarak gündemde öne çıkan olayın ardından ABD başkanı Joe Biden’e de bilgi sunuldu.Rusya tarafından ihalara yapılan tacizin süresinin yaklaşık 25-30 dakika kadar sürdüğü belirtildi. Taciz sonrasında da ihalardan biri düştü.

ABD’nin Karadenizdeki Uçuşları Devam Edecek!

Rusya tarafından yapılan taciz olaylarının hiçbir şekilde caydırıcılığa sebebiyet vermediğini söyleyen Amerika basın sözcüsü, ABD’nin Karadeniz sınırlarında hala daha uçuşlarına da devam edileceğinin altını çizdi. Uluslararası alanda yapılan hava olayı ile ilgili olarak Amerika’nın hiçbir şekilde Rusya’yı bilgilendirme gibi bir zorunluluk içerisinde olmadığı bildirildi. Tam aksine Amerika’nın hava sahasında istediği gibi uçuşlarını yapma yetkisine sahip olduğunu ve yaşanan bu olaydan sonra da hala daha uçuşların devam edilecek olduğunun altı çizildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.