Siirt Üniversitesi Rektörü Değişmedi (Prof. Dr. Murat Erman Kimdir , Nerelidir?)

6 Üniversiteye rektör ataması yapıldı. Yapılan atamalarda Siirt Üniversitesi Rektörü değişmedi. İşte Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman hakkında detaylı bilgi.

Yayınlanma:
Siirt Üniversitesi Rektörü Değişmedi (Prof. Dr. Murat Erman Kimdir , Nerelidir?)

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Murat Erman'ın atandığı belirtildi.

Prof. Dr. Murat Erman Kimdir?

1966 yılında Siirt’te doğan Murat Erman ilk, orta ve lise öğrenimini Siirt’te tamamladı.

Dicle Üniversitesi Şanlıurfa Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden 1987 yılında mezun olan Erman, 1990 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1992 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Yemeklik Dane Baklagiller Bilim Dalında yüksek lisans öğrenimini, 1998 yılında da aynı bilim dalında doktora öğrenimini bitirdi.

2001 senesinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2005 yılında “Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı” alanında Doçent unvanı aldı. 2006 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümüne Doçent olarak atandı. 2011 yılında aynı bölümde Profesör kadrosuna atandı.

Akademik çalışma süresi içerisinde yüksek lisans ve doktora tez jürilerinde, akademik kadro jürilerinde, komisyonlarda, enstitü ve fakülte kurullarında görev aldı. Yurt içi ve yurt dışındaki bilimsel dergilerde çok sayıda makalesi yayınlanmıştır. Ayrıca yurtiçi ve yurt dışında çeşitli bilimsel toplantılarda bildiriler sunmuştur. Yabancı dili İngilizcedir.

Murat Erman evli ve 4 çocuk babasıdır.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kamu haberlerinden, eğitim haberlerinden, YÖK haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.