Silahlı Baskında Hayatını Kaybedenlerin Kimlikleri Belirlenmeye Başladı (Hayatını Kaybedenlerin Fotoğrafları)

İstanbul'un Ortaköy İlçesinde bulunan bir eğlence mekanına yönelik düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlenmeye başladı. İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu konu hakkında yaptığı açıklamaları.

Yayınlanma:
Silahlı Baskında Hayatını Kaybedenlerin Kimlikleri Belirlenmeye Başladı (Hayatını Kaybedenlerin Fotoğrafları)

İstanbul'da meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlenmeye başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kimlikleri tespit edilen 20 kişiden 15'inin yabancı uyruklu olduğunu söyledi. Soylu, " Şu ana kadar 39 insanımız hayatını kaybetti. 20 kişinin tam kimliği belli. 15'i yabancı uyruklu yani misafirimiz. 5'i de vatandaşımız". Teröristle de ilgili bilgi veren Bakan Soylu, " Bir mont, palto şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş. Ondan sonra içeride farklı bir giysiyle dışarı çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bilgi var"şeklinde konuştu.

Ortaköy'deki gece kulübüne terör saldırısının ardından Hakkari'den İstanbul'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti.

65 Yaralıdan 4'ünün Durumu Ciddi

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Gece yarısını takiben saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yabancı vatandaşlar var. 65 yaralı var. Hadiseyi duyar duymaz ben Ankara'dan, sayın bakanımız Yüksekova'dan geldiler. Olay mahalline gittik. 65 yaralıdan 4'ünün durumu oldukça ciddi. Hepimize geçmiş olsun. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Kimlikler belirleniyor ama çok sayıda yabancı uyruklunun yaralılar arasında olduğunu biliyoruz. Zaman içinde netleşecek" diye konuştu.

Kimliği Belirlenen 20 Kişiden 5' i Türk Vatandaşı 15' i Yabancı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, şunları söyledi:

"Milletimizin şunu bilmeye hakkı var. Gerek DEAŞ gerek PKK gerek DHKP-C yani içinde bulunduğumuz durumda gerek yabancı servisler gerekse kendi istihbarat kurumlarımıza bu tip ihbarlar gelmektedir. Kimisi isme dayalı olur kimisi de daha ziyade çerçevedir. Şurada olay olacak yönünde. İstanbul' da Ankara'da. Bunun üzerine özellikle yılbaşıyla ilgili arkadaşlarımız Türkiye'nin her tarafında tedbirler aldı. En yoğunu İstanbul'daydı. Buna yönelik ihbarlar hep söz konusuydu. Bir kısmı istihbarat, bir kısmı emniyet güçlerimizin yaptığı çalışmaları neticesinde ortaya çıkmaktadır. İstanbul emniyet müdürümüz olaydan çok kısa bir süre önce bölgedeydi. Ortaköy'deki Beşiktaş Belediyesi'nce düzenlenen etkinlik alanındaydı. Sayın valimiz tüm İstanbul'daki güvenlik birimlerinin başındaydı. Özellikle yılbaşından önce 29'u 30'u gibi birçok operasyon gerçekleşti. Ve bu tip istihbaratlar sürekli geliyor değerlendiriliyor. Olay yerine de gittik. Bir katliam gerçekleştiriyorlar. İnsanlık dışı ve vahşet. Şu ana kadar 39 insanımız hayatını kaybetti. 20 kişinin tam kimliği belli. 15'i yabancı uyruklu yani misafirimiz. 5'i de vatandaşımız. Tam net değil ama zannediyorum ki 5 tespitin 3 veya 4'ü oranın çalışanı. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

Hayatını Kaybedenlerin Fotoğrafları

İçeri Girip Taramışlar

Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler çerçevesinde 1 kişi olduğu belirtiliyor. Bir mont, palto şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş. Ondan sonra içeride farklı bir giysiyle dışarı çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bilgi var. Bilgilerin değerlendirilmesi devam ediyor. Saldırgan katilin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor"

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.