Şırnak'ta PKK'lılar Askeri Üs Bölgesine Saldırdı: 1 Asker Şehit Oldu

Şırnak'ta bulunan Görmeç Askeri Üs Bölgesine, PKK'lı teröristler tarafından hain saldırı düzenlendi. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 askerimiz şehit oldu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Şırnak'ta PKK'lılar Askeri Üs Bölgesine Saldırdı: 1 Asker Şehit Oldu

Şırnak'tan son dakika acı haber geldi.

PKK'lıların Şırnak'ta bulunan Görmeç Askeri Üs Bölgesine yaptıkları hain saldırıda 1 askerimiz şehit oldu. Bir grup bölücü örgüt üyesi terörist tarafından, roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen hain saldırıya, güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesi sonucu çatışma yaşandı. Çıkan çatışma sonucunda 1 askerimiz şehit olurken, saldırı anında ve sonrasında bölgedeki teröristlerin kaçış güzergahları, helikopterler tarafından yoğun bir şekilde ateş altına alındı.

Şırnak-Cizre arasında bulunan Küpeli Dağları civarında bulunan Görmeç Askeri Üs Güvenlik bölgesine bugün gündüz saat 16.30 sularında, bölücü terör örgütü PKK tarafından hain saldırı düzenlendi. PKK üyesi teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda roketatarlar ve uzun namlulu silahlar kullanıldığı tespit edildi. Teröristlerin ateşine, güvenlik güçlerimiz tarafından anında karşılık verilmesi sonucunda çıkan çatışmada 1 askerimiz şehit olurken, güvenlik güçlerinin saldırı yapan teröristlere anında cevap vermesi üzerine teröristler, bölgeden kaçtı.

Roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla saldırı yaptıktan sonra kaçan bölücü örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için bölge genelinde helikopter destekli geniş çaplı operasyonlar başlatıldı. Teröristlerin kaçış güzergahları, yoğun ateş altına alındı.

Tunceli'deki Hava Destekli Operasyonda 5 PKK'lı Öldürüldü

Tunceli'nin Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında olan Jandarma Karakoluna, PKK'lılar tarafından saldırı düzenlenmesinin ardından bölge genelinde geniş çaplı ve hava destekli askeri harekat yapıldı ve bölücü örgüt üyesi 5 PKK'lı öldürüldü.

Öte yandan Tunceli’nin Bali deresi içinde insansız hava araçlarıyla 20 kişilik PKK’lı grubun tespit edilmesi üzerine iki savaş uçağıyla bölgeye hava operasyonu düzenlendi. Operasyonda kış üslenmesine hazırlanan çok sayıda PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Tunceli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ayrıca kırsal kesimde yapılan aramalarda 250 kilo el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği belirtildi.

5haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.