Sivas, Sakarya, Tokat ve Tunceli'de Kar Yağışı Nedeniyle Okullar Tatil Edildi

Ülke genelinde son günlerde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas, Sakarya, Tokat ve Tunceli'de okullara kar tatili verildi. İşte okulların tatil günleri ve bölgelerde son durum.

Yayınlanma:
Sivas, Sakarya, Tokat ve Tunceli'de Kar Yağışı Nedeniyle Okullar Tatil Edildi

Ülke genelinde kar yağışı etkisini göstermeye başlaması ile birlikte kapanan yollar okulların tatil edilmesine neden oluyor. İşte okulların tatil edilmesi kararı verilen iller.

Sivas'ta Okullar 1 Gün Tatil Edildi

Sivas'ın 5 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, bir gün süreyle tatil edildi.

Sivas'ın Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar, Gölova ve Yıldızeli ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, akşam saatlerinde etkisini artırdı. Yağış nedeniyle kaymakamlıklar tarafından ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Tunceli'de 239 Köy Yolu Kapandı

239 köy yolunun kapandığı Tunceli ve çevresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Pülümür ve Nazımiye'den sonra Mazgirt, Ovacık ve Hozat olmak üzere 3 ilçede daha okullar yarın (salı) için 1 gün daha tatil edildi.

Tokat'ta Okullara Kar Tatili

Tokat'ın Başçiftlik İlçesi'nde son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın bir gün süreyle tatil edildi.

Kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, Başçiftlik İlçesi'nde de etkili oldu. Yoğun kar yağışı dolayısıyla ilçe merkezi beyaza büründü. Kar yağışı nedeniyle Tokat Valiliği tarafından ilçede yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Sakarya'da Taşımalı Eğitime Ara

Sakarya'da beklenen kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim yapılan okullar yarın tatil edildi.

Sakarya'da yarın kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı sisteme bir gün ara verildi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı açıklamada, meteorolojinin verilerine göre 14 Aralık Çarşamba günü Sakarya'da kar yağışı beklendiğine dikkat çekerek, "Kar yağışı etkili olacağı için tedbir olarak taşımalı sistemle eğitime il genelinde 14 Aralık Çarşamba günü tatil kararı verdik" dedi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.