Sivas'ta Okullar Tatil Edildi (Sivas'ta Okullar Kaç Gün Tatil Edildi?)-Son Dakika Valilik Açıklaması

Sivas'ta önceki gecen bu yana etkisini iyice hissettiren kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yapılan son dakika açıklamasında okulların tatil edildiği belirtildi. Peki Sivas'ta okullar kaç gün tatil edildi.

Yayınlanma:
Sivas'ta Okullar Tatil Edildi (Sivas'ta Okullar Kaç Gün Tatil Edildi?)-Son Dakika Valilik Açıklaması

Türkiye genelini etkisi altına alan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Sivas'ta ise gece saatlerinden bu yana süren kar yağışı kent merkezi ile ilçeleri beyaza bürüdü. Sivas'ta kar yağışının etkili olmaya başlaması ile en çok araştırılan konulardan biri de okullara kar tatili verilip verilmediği sorusu oldu.

Sivas'ta dün gece başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Önceki gün akşam saatlerinde kısa süreli olarak etkisini hissettiren yağmur, bir süre sonra yerini kara bıraktı. Geceden itibaren sabaha kadar devam eden kar yağışı nedeni ile kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metreye yükseldi. Kar yağışının ardından sabah saatlerinde Sivas Valiliği, tüm il genelinde ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Kamuda çalışan hamile ve engelli personel de izinli sayıldı. Kar yağışı il genelinde trafikte aksaklıklara neden oldu. Şehir içerisinde oluşan yoğun kar birikintileri nedeni ile araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Sivas Belediyesi ekipleri, araç ve yayaların rahat ilerleyebilmesi için kent merkezinde çalışma başlattı.

Öte yandan Sivas-Malatya karayolu, Abdalboğan mevkisindeki yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Trafik ekipleri, tüm çevre illerle bağlantı sağlanan yollarda, araçların zincirsiz ilerlemesine izin verilmeyeceğini açıkladı. Kentte kar yağışının gün boyunca kentte etkisini sürdürmesi bekleniyor.

5haber.com  | Sivas

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.