Siyasiler taşerona kadro açıklamalarında ne kadar samimi?

Siyasiler taşeron kadro konusunda yaptıkları açıklamada ne kadar samimi? Taşerona kadro konusunda yapılan açıklamalar oy için mi yoksa gerçekten kadro için mi yapılıyor? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Siyasiler taşerona kadro açıklamalarında ne kadar samimi?

1 Kasım seçimlerinden bu yana taşerona kadro konusu sürekli olarak siyasi isimler açıklamalar yapmaktadırlar. Peki taşeron kadro konusunda yapılan açıklamalarda siyasi isimler ne kadar samimi? Hangi siyasiler oy kazanmak için taşeron konusunu gündeme getiriyor? Hangi isimler taşeron işçilerin hakkı olan kadronun gelmesi için açıklamada bulunuyor? İşte bu konuda basit bir değerlendirme.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Taşeron Açıklaması

Kuşkusuz taşeron işçilerin tek umudu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en önemli taşerona kadro açıklamasını 15 Temmuz sonrası yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında kamudaki FETÖ temizliğinin sona ermesinden sonra taşeron işçilerin kamuya geçirileceğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması sonrasında taşeron işçiler kamudaki FETÖ temizliğinin sora ermesini bekliyor. Ancak temizlik henüz sona ermedi.

Başbakan Yıldırım'ın Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, referandum sonrasında taşerona kadronun kamu çalışma reformu kapsamında ele alınacağını ve taşeron işçilerin kamuya bu kapsamda alınacağını söylemişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Taşeron Açıklaması

Bir fabrikayı ziyareti sırasında taşeron işçi ile konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, işçinin kadro ne zaman verilecek sorusu üzerine, "oyu AK Parti'ye veriyorsunuz, sorunlarınız olunca da bizim kapımızı çalıyorsunuz" demişti. Bu diyalogun aksine ana muhalefet partisi milletvekilleri, sürekli olarak taşerona kadro konusunu dile getirmektedir.

Eski Başbakan Davutoğlu'nun Açıklaması

1 Kasım seçimleri öncesinde dönemin AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, taşerona kadro vaadini vermişti. Ancak 1 Kasım seçimlerinin üzerinden yaklaşık 5 ay geçtikten sonra Davutoğlu istifa etmişti. Bu da akla şu soruyu getiriyor. Ahmet Davutoğlu koltukta kalmaya devam etseydi taşerona kadro şimdiye çözülmüş olur muydu?

Müezzinoğlu'nun Taşerona Kadro Açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı taşerona kadro açıklamalarında tek mesaj vermiştir. Buda sabredin mesajıdır. Taşeron işçilerin kamu çalışma reformu kapsamında kamuya alınacağını söyleyen Müezzinoğlu'nun bu açıklaması kamu çalışma reformunun TBMM'ye gelmesi ile doğruluk kazanacak.

Yorum Sizin: Aşağıda bulunan yorum kısmından siyasilerin bu konudaki tutumunu değerlendirebilirsiniz.

Son taşerona kadro açıklamaları için TIKLAYIN

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir, grubumuza üye olabilir ve arkadaşlarınızı gruba üye yapabilirsiniz.

Facebook Sayfası içinTIKLAYINFacebook Grubu içinTIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.