Skandal başlığı alan Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı

Denizli Cumhuriyet Başsavcısının hayatını kaybettiği trafik kazası ile ilgili Cumhuriyet'in sitesinde yer alan skandal başlıklı haber ile tepki çeken Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Skandal başlığı alan Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı

Geçtiğimiz gün geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı hakkında attığı haber başlığı ile tepki çeken Cumhuriyet gazetesinin internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Gözaltına alındığını sosyal medyadan duyuran Güven, "Gözaltına alınıyorum" diye tweet attı. Güven'in neden gözaltına alındığına dair herhangi bir açıklama gelmedi.

Tepki Çeken Başlık

Geçtiğimiz gün kamyon çarpması sonucu hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in suikast gibi kazası gündeme bomba gibi düşmüştü. Cumhuriyet Gazetesi ise feci kaza ile ilgili internet sitesinde yaptığı haberde skandal bir başlık kullanmış ve "İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti" ifadelerini kullanmıştır.

Cumhuriyet'in FETÖ iddianamesine işaret ederek kullandığı 'kamyon biçti' ifadeleri suikast mesajı olarak yorumlanmıştı.

Bu ifadelere sert tepki gösteren vatandaşlar, bu tepkilerini sosyal medyadan duyurmuştu. Tepkiler üzerine bu haber siteden kaldırılmıştı.

İşte O Haber Başlığı

Cumhuriyet Gazetesine Yönelik FETÖ Soruşturması

"FETÖ/PDY ile PKK/KCK terör örgütleri adına suç işledikleri" suçlamasıyla, 31 Ekim'de gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerinden 10'u tutuklanmış, Can Dündar da Fransa'ya sığınarak firar etmişti.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.