Skoda Çip Krizi Nedeniyle Üretime Ara Verdi!

Skoda tarafından yapılan açıklamada çip krizi nedeniyle üretime ara verildiği açıklandı. Ocak ayının başında çip sıkıntısının çözümüne yönelik adımlar atılmasına rağmen iyi giden birkaç hafta sonrasında üretimdeki sıkıntıların tekrar artış göstermesi nedeniyle çip tedariki yüzünden üretimin durdurulduğu açıklandı.

Yayınlanma:
Skoda Çip Krizi Nedeniyle Üretime Ara Verdi!

Volkswagen grubu arasında yer alan çek otomobil üreticisi Skoda tarafından üretime verilen aranın geçici olduğunun altı çizildi. Birçok otomobil markasının yaşadığı çip tedariki konusundaki sıkıntılar Skoda tarafından da yaşanıyor. Yapılan tüm çalışmalara rağmen bu konudaki sorunların aşılamaması nedeniyle Skoda araç üretimini geçici bir süre askıya alma kararı aldı. Alınan bu kararın ardından kamuoyu ile alınan karar paylaşıldı. Yapılan bu açıklamanın ardından Skoda cephesinde üretim gerçekleştirilen fabrikalarda çalışan kişilerin planlamasında da değişiklik oldu. Aynı açıklama içerisinde verilen bilgilere göre Skoda bünyesinde üretilen modeller arasında yer alan Octavia,Fabia, Enyaq, Scala ve Kamiq modellerinin üretimlerinin gerçekleştiği kısımdaki bazı vardiyaların iptal edildiği bilgisine de yer verildi.

skodada-krizden-etkilendi-skoda-u-yxmc.jpg

Skoda Üretime Ne Kadar Ara Verdi?

Yapılan bu açıklamanın ardından Skoda marka araç satın almak için araştırma yapan kişiler tarafından Skoda üretime ne kadar ara verdi şeklinde sorular soruluyor. 2023 yılında çip krizini atlatmak için bazı adımlar atan Skoda birkaç hafta bu konuda olumlu yönde sonuçlar elde etmesine rağmen aynı sorunların tekrar yaşanmaya başlanması ile sıkıntılı bir sürecin içerisine girdi. Bu yüzden Ocak ayı içerisindeki iyimser başlangıç tablosuna rağmen üretimde yaşanan sıkıntılar ve aksaklıklar nedeniyle üretime geçici olarak ara verme kararı alındı. Skoda tarafından geçici olduğu açıklanan bu durumun ne kadar süreceği henüz bilinmiyor.

skoda-superb-zamanin-otesinde-tasarim.jpg

Diğer taraftan bu sorunu yaşayan diğer markaların da nasıl bir yol çizeceği ya da nasıl kararlar alacağı konusunda da herhangi bir tahmin yürütülemiyor. Bu sorunun çözülmemesi halinde farklı markaların da bu şekilde bazı kararlar alabileceği uzmanlar tarafından konuşuluyor. Son iki yılda global otomotiv üretimi ile alakalı olarak yaşanan bu sorun yüzünden 2 yıllık bir süreç içerisinde yaklaşık 20 milyon adet kayıp yarattığı ifade ediliyor. Otomobil üretimi için çip tedarik sürecinde yaşanan kriz yüzünden Avrupa Otomotiv sektöründe yaşanan zararın 100 milyar euro civarında olduğu düşünülüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.