Snapdragon 8 Gen 3 İşlemcisi Erken Geliyor!

Mobil işlemci performanslarının her geçen gün arttırılması masaüstü bilgisayarlarla eşdeğer rekabet içerisinde olmasına neden oluyor.

Yayınlanma:
Snapdragon 8 Gen 3  İşlemcisi Erken Geliyor!

Akıllı telefon, tabletlerdeki mobil işlemciler, masaüstü bilgisayarlardaki çiplerle artık aynı performans seviyesinde. Haliyle bu durum mobil işlemcilerinde çiplerle rekabet edebilecek bir duruma gelmesine neden oluyor. Merakla beklenen Snapdragon 9 gen 3 işlemcisi ile ilgili olarak merak edilen pek çok ayrıntılara yer verildi. İşlemci ile ilgili sızıntıların açığa çıkması da kullanıcıların heyecanlanmasına neden oldu.

Androidlerde kullanılacak en güçlü çiplerden biri olma özelliğiyle fark yaratacak Snapdragon 8 gen 3 işlemcisi de ne zaman çıkacak olduğu bir başka sorgulanan konuların başında yer alıyor.

Snapdragon 8 Gen 3 İşlemci Ne Zaman Piyasaya Sunulacak?

Şimdilerde üzerine düşülen konulardan biri de Snapdragon 8 gen işlemcisinin ne zaman piyasaya sunulacak olması geliyor. Piyasaya çıkış tarihi ile ilgili olarak henüz bir bilgi durumu söz konusu olmazken, gelen sızıntılardan biri de beklenen tarihten çok daha öne sürülecek olması. Buna göre piyasaya beklenenden daha erken çıkmasının söz konusu olabileceği yönünde bazı duyumlar almaya başlandı.

Snapdragon 8 gen işlemcinin çıkış tarihinin gelen haberler doğrultusunda yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreği itibariyle piyasaya sunulacak olması. Şimdiye kadar geliştirilmiş en üstün performanslı bir işlemci olarak kullanılacak olan Snapdragon masaüstü bilgisayar çipleriyle de kıyasıya bir rekabet ortamı içerisine girmeye başlamış olacak.

%35 Performans Artış ve Güç Verimliliğine Sahip!

Piyasaya sunulması için sabırsızlıkla beklenen Snapdragon 8 gen 3 nasıl olduğuyla ilgili ele aldığımızda %35 performans artışıyla piyasada yerini almaya başlayacak olduğunu söyleyebiliriz. Yüksek bir güç verimliliğine sahip olacağından dolayı hedeflenen performans düzeyine de çıkma konusunda bir aksilik yaşanmayacak. Tam aksine şimdiye kadar ki tasarlanmış olan çipler arasında en iyi performansa sahip olması bile an meselesi.

İşlemcinin her ne kadar neler getireceği ile ilgili bir kesinlik durumu olmasa da CPU’da %35 performans artışının olma ihtimalinin yüksek olduğu bir gerçek. Merakla beklenen işlemciyi yılın 3. ve 4. çeyreğinde piyasada bulabiliriz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.