Son 1 haftada taşerona kadro konusunda hangi gelişmeler yaşandı? | Taşeron son dakika

Son 1 hafta içinde art arda yapılan açıklamalar ile taşerona kadro konusu sürekli olarak gündeme geldi. Meselenin gündeme gelmesi, taşeron işçileri sevindirdi. Konunun gündeme gelmesi, kadro meselesinin unutulmadığını gösteriyor. İşte son 1 hafta içinde yapılan taşeron açıklamaları.

Yayınlanma:
Son 1 haftada taşerona kadro konusunda hangi gelişmeler yaşandı? | Taşeron son dakika

Kadro bekleyen taşeron işçiler, son günlerde art arda gelen taşerona kadro açıklamaları ile yeniden umutlanmaya başladı. 1 Kasım seçimlerinden önce verilen kadro vaadinin yerine gelmesini bekleyen taşeron işçiler, bekleyişin sona ermesini istiyor. Peki son günlerde taşerona kadro ile ilgili hangi açıklamalar geldi? Yapılan son açıklamalarda taşerona kadro ile ilgili hangi bilgiler verildi? İşte son 1 hafta içinde yapılan taşerona kadro açıklamaları.

Müezzinoğlu Taşerona Kadronun Neden Geciktiğini Açıkladı

Katıldığı bir televizyon programında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı konuşmasında taşerona kadro meselesinin neden geciktiğini söyledi. Bakan Müezzinoğlu taşerona kadro meselesinin aksamasının nedenlerini olarak şunları söyledi: “2015’in başında bu sözü verirken ki Türkiye’nin durumu; 2016’nın başında Rusya ile başlayan uçak krizi, darbe girişimi ve art arda gelen terör olayları. Bütün bunlar bizim büyümemizi, ekonomimizi, özel sektörümüzü etkiledi. Bu nedenle 1 – 1.5 yıl önce sözümüzü verdiğimiz bu meselesinin yarın planlamasını yaparak o sözümüzü yerine getireceğiz.”

Recep Akdağ Taşeron İşçilere Sahip Çıktı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ 1 Mayıs günü yaptığı konuşmasında taşerona kadro ile ilgili, “Sizler elinizin emeğiyle, alnınız teriyle, çoluk çocuğunuzun ailenizin helal nafakasını kazanırken, bu ülkenin ne zaman ihtiyacı oldusa her zaman doğrunun yanında durdunuz. Her zaman dimdik bir şekilde hakkın adaletin yanında durdunuz. Burada sizlerin ortaya koyduğu bütün pankartları gördüm. Taşerona kadro diyorsunuz. Mesajlarınız alınmıştır. Erzurum’dan aldığım mesajı Bakanlar Kurulu’na, Başbakanımıza götüreceğim” sözlerini söyledi. Bakan Akdağ'ın bu açıklamaları taşeron işçiler tarafından büyük bir heyecan ve memnuniyetle karşılandı.

Hak İş ve Türk İş'in Talepleri

Taşeron işçilerin kadroya alınmasını isteyen Türk İş ve Hak İş Sendikaları, 1 Mayıs'ta kadro taleplerini, “Taşeron işçilerin kamu kurumlarına kadrolu işçi olarak alınmasını, kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, işsizlikle etkin olarak mücadele edilmesini, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, örgütlenen işçilerin işten çıkarılmamasını, insan onuruna yaraşır saygın, asgari gelir desteği uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliklerinin giderilmesini ve ücretlerdeki yüksek vergi dilimlerinin düşürülmesini ve yoksulluğun önlenmesini talep ediyoruz” şeklinde dile getirdi.

1 Mayıs Bakanlar Kurulundan Taşeron Açıklaması Gelmedi

Taşeron işçilerin büyük bir merakla beklediği 1 Mayıs Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında kadro açıklaması gelmedi. Referandum sonrasında yapılması beklenen kamu çalışma reformu kapsamında kamuya alınması beklenen taşeron işçiler için kadro bekleyişi devam ediyor.

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir, grubumuza üye olabilir ve arkadaşlarınızı gruba üye yapabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.