Son Dakika!! 12 Bin 578 Kamu Personeli Görevine İade Edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı MehmetMüezzinoğlu, katıldığı bir programda iade KHK'sı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Son Dakika!! 12 Bin 578 Kamu Personeli Görevine İade Edildi

Mehmet Müezzinoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi. Gündemde sıklıkla konuşulan iade KHK'sına yönelik açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, bu açıklamaları Habertürk'te katıldığı bir programda söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada kamudan toplamda 119 bin 266 kamu personeli ile ilgili işlem yapıldığını belirtti. Bakan Müezzinoğlu, "Bunlardan 72 bin 632 kişi ihraç edildi yani devletle ilişiği kesildi. 46 bin 634 kişi şuan da açıkça. 12 bin 578 kişi ise değerlendirmeleri bitip görevine iade edildi" dedi. Mağdurum diyenler açısından 12 bin 578 rakamının anlamlı olduğunun da altını çizdi.

Bakan Müezzinoğlu, Çalışma Bakanlığı'nda da 785 kişinn ihraç edildiğini, 293 açıkta olduğunu ve 505 kişinin de görevine iade edildiğini açıkladı. PKK ile ilgili ise 1349 kişinin ihraç edildiğini, 10 bin 586 kişinin açığa alındığını, 431 kişinin de göreve iade edildiğini vurguladı.

Numan Kurtulmuş'tan Açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, FETÖ ile mücadelede varsa yanlışlıkların düzeltileceğini belirtirken, "Önceki gece bir KHK için sabaha kadar çalışıldı. Bu KHK içerisinde yanlışlıkla görevden alınanlar veya haklarında işlem yapılanlar varsa düzeltildi. Önümüzdeki günlerde de düzeltilecek." açıklamasında bulundu.

Teröristlerle kol kola olup onlara silah, istihbarat, lojistik yardımı yapanların şimdi, "Türkiye'de neden bu kadar çok adam kamudan alınıyor" diye söylendiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Avrupa'da, şurada burada bunlar dile getiriliyor. Bu beyleri çok mu seviyor bu adamlar. Onları sevdikleri için değil, onların Türkiye'ye zarar veren bir unsur olduğunu bildikleri için böyle söylüyorlar. Söz konusu Türkiye'nin darbeci artıkları olunca ne hikmetse Avrupa açıyor ağzını, 'Neden bu kadar çok adamı kamu görevinden alıyorsunuz' diyor. Sana mı soracağız? Bu milletin milli güvenliği neyi gerektiriyorsa onu yapacağız."

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.