Son Dakika: 2017 YDS İlkbahar Dönemi Sınav Sonuçları Açıklandı

2 Nisan'da yapılan Yabancı Dil Sınavına ait sonuçlar ÖSYM tarafından açıklandı. İşte YDS sınav sonucu ile ilgili son dakika bilgileri.

Yayınlanma:
Son Dakika: 2017 YDS İlkbahar Dönemi Sınav Sonuçları Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl iki defa gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavına ait sonuçlar bugün açıklanıyor. ÖSYM Başkanlığı tarafından 2 Nisan günü saat 10.00'da yapılan ve yüz binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen YDS'ye ait sonuçlar, ÖSYM'nin daha önce yayımladığı sınav takvimine göre bugün açıklanıyor.

ÖSYM tarafından her yıl iki defa gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı'nın 2017 İlkbahar dönemi sınav sonucu, bugün yapılacak açıklama ile belli oldu. Sınav sonucu ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacak olup, sonuçlar ile ilgili adaylara ayrıca herhangi bir tebliğ yapılmayacaktır.

2017/İlkbahar döneminde gerçekleşen YDS'de adaylar, İngilizce, Fransızca, Bulgarca, Almanca, Frasça, İspanyolca, İtalyanca, Yunanca, Arapça ve Rusça Dillerinden sınava tabi tutuldular.

YDS'ye giren adaylara yabancı dillerden 80 soru yöneltilir ve adayların sınav süresi içinde verilen soruların cevaplarını optiklere doldurmaları istenir. Her bir doğru cevabın puan olarak karşılığı 1.25'tir. Doğru cevap sayısı 1.25 ile çarpılınca elde edilen sonuç adayın YDS puanı olacaktır.

A seviyesi: 90 – 100 arası puan alanlar adaylar

B seviyesi: 80 – 89 arası puan alanlar adaylar

C seviyesi: 70 – 79 arası puan alanlar adaylar

D seviyesi: 60 – 69 arası puan alanlar adaylar

E seviyesi: 50 – 59 arası puan alanlar adaylar

YDS'ye giren adaylar, bu sınavdan aldıkları puanı 5 yıl boyunca yapacakları başvurularda kullanabilecekler. 5 yılın sonunda aday sınava bir daha girmemişse puan bi alt seviyeye iner.

YDS Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak?

YDS sonuçlarının açıklanacağı saat ile ilgili henüz bir bilgi yok. Ancak ÖSYM'nin gün içinde sınav sonucunu açıklaması bekleniyor. Sınav sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

YDS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.