Son Dakika! 4 Anket Şirketinden En Son Anket Sonucu (Evet mi Önde Yoksa Hayır mı)

4 anket şirketi, anayasa değişikliği için gidilecek olan referanduma ait son anketlerini yayımladı. İşte yayımlanan referandum anket sonuçları.

Yayınlanma:
Son Dakika! 4 Anket Şirketinden En Son Anket Sonucu (Evet mi Önde Yoksa Hayır mı)

Referandum anketleri son sonuçları açıklanmaya devam ediyor.

Anayasa değişikliği referandumuna saatler kala anket şirketleri, anayasa değişikliği referandumu anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. İşte 3 anket şirketinin son referandum anket sonucu.

Adil Güre Beklenen Açıklamayı Yaptı

Geçtiğimiz 1 Kasım seçimlerini doğru tahmin eden A & G Araştırma Şirketinin sahibi Adil Gür, 16 Nisan anket sonuçlarını açıkladı. Adil Gür yaptığı son açıklamada evet oranlarının yüzde 60.8, hayır oranlarının ise yüzde 39.2 seviyesinde olduğunu söyledi.

Andy-Ar

Önde gelen anket şirketlerinden olan Andy-Araştırma Şirketi, Türkiye genelinde 5 bin 640 kişi ile yüz yüze yaptığı referandum anketine göre şu açıklama yaptı: "9-13 Nisan 2017 tarihleri arasında Türkiye genelinde toplam 5 bin 640 katılımcı ile görüşmeler yapılarak tamamlanmıştır. Çalışma farklı sosyo ekonomik ve sosyo demografik gruba mensup kişilerden yaş, cinsiyet, eğitim, meslek, mahalle/semt kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş katılımcılar ile yapılmıştır" Buna göre yayımlanan anket sonucunda 'Evet' oranı yüzde 53,7, 'Hayır' oranı ise yüzde 46,3.

ORC Anketi

11-13 Nisan tarihlerinde anket yapan ORC anket şirketi, 16 Nisan günü anayasa değişikliği için gidilecek olan referandumda milletin yüzde 59,4'ünün "EVET" diyeceğini, yüzde 40,6 ise "HAYIR" diyeceğini açıkladı.

Evet Çıkarsa AKAM Kapanacak

AKAM araştırma şirketi, referandumdan hayır oyu çıkacağını açıkladı. Son anketlerde hayır oylarının önde olduğunu söyleyen AKAM, evet çıkması durumunda şirketi kapatacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum anketi açıklamasına gitmek ve sonb referandum anketi açıklamasını görmek için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.