Son Dakika!! ABD Hava Üssü'ne Bombalı Saldırı: En Az 3 Kişi Öldü

Amerika Birleşik Devletlerinin Afganistan'da bulunan Hava Üssüne bombalı saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre en az 3 kişi hayatını kaybetti, onlarca yaralı var. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Son Dakika!! ABD Hava Üssü'ne Bombalı Saldırı: En Az 3 Kişi Öldü

Son dakika patlama haberi Afganistan'da bulunan ABD Hava Üssünden geldi. 

Afganistan’ın başkenti Kabul’in kuzey bölgesinde yer alan ve Amerika Birleşik Devletlerinin buradaki üssü halinde bulunan Bagram Hava Üssü’nde şiddetli bir patlama meydana geldi.

Bölge Valiliği tarafından patlam sonrası konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, ABD'nin Hava Üssünde meydana gelen patlamada en az üç kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin de olaydan yaralı olarak kurtulduğu açıklandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, patlamanın nedeninin henüz belli olmadığı belirtildi.

Afganistan'da bulunan ABD Hava Üssünde meydana gelen patlamayı henüz hiçbir örgütün üstlenmedi. Ancak, patlamanın meydana geldiği Bagram Hava Üssü’nün sık sık Taliban örgütünün saldırılarına hedef olduğu biliniyor.

Geçen yıl Aralık ayında da bir canlı bomba saldırısında altı Amerikan askeri öldürülmüştü.

ABD'de Trump Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor

Anerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimlerinden Donald Trump'ın galip ayrılması sonucu Trump karşıtı göstericiler, sokaklara düştü ve durumu protesto etti. New York başta olmak üzere Washington, Baltimore ve Philadelphia ile batı yakasında Los Angeles, San Francisco ve Oakland kentlerinde, Trump karşıtı gösteriler devam ediyor.

Benim Başkanı Değil

Polis ekipleri, "Benim başkanım değil." şeklinde yazan pankartlar taşıyan protestocuların toplandığı New York'taki Trump Tower ve Trump'ın Beyaz Saray'ın birkaç sokak yakınında açtığı otelin çevresinde güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkardı.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.