Son Dakika Açıklaması!! İçişleri Bakanlığında 44 Personel Görevden Uzaklaştıtıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyon tarafından yapılan incelemeler sonucu FETÖ şüphesiyle 44 personel görevlerinden uzaklaştıtıldı.

Yayınlanma:
Son Dakika Açıklaması!! İçişleri Bakanlığında 44 Personel Görevden Uzaklaştıtıldı

İçişleri Bakanlığından son dakika açıklaması geldi. Yapılan son dakika açıklamasında kamudan yeni uzaklaştırmaların olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada FETÖ/ PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen, 44 mülki idare amirinin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Tokat'ta 8 Kaymakam Tutuklandı

Tokat'ta devam eden Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında haklarında işlem yapılan 43 kaymakamdan 8'i hakkında tutuklama kararı alındı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konu ile ilgili yapılan bildiride, "101'inci dönem kaymakamların il imamı aynı zamanda paralel örgütün haberleşme sistemi Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen Suat kod adlı T.A. başsavcılığımızın talimatıyla Ankara'da yakalanmıştır. 101'inci dönem kaymakamlara ilişkin soruşturma büyük ölçüde tamamlanmıştır. Çok sayıda itiraf ve etkin pişmanlık beyanı alınmıştır. 100'üncü dönem kaymakamlar ve 102'inci dönem kaymakam adayları hakkında başsavcılığımızca yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDY örgütü ile irtibatı tespit edilen bir kısım kaymakam ve kaymakam adayları hakkında soruşturmamız devam etmektedir. 100'üncü ve 102'inci kaymakam ve kaymakam adaylarının imamı Yunus kod adlı Y.A. isimli şüpheli yakalanmış halan Tokat İl Emniyet Müdürlüğü'nce gözaltında bulunmaktadır. Aynı soruşturma kapsamında Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapan aynı zamanda Tokat'lı kaymakamların imamı H.Ö., ile Batı Karadeniz kaymakamlarının imamı İsmet kod adlı I.Ö. tespit edilmiş haklarında yakalama ve gözaltı işlemi yapılmıştır." sözlerine ye verildi.

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, sıcak gelişmelerden, kamu haberlerinden, ihraç haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.