Son Dakika: Ağrı Doğubeyazıt'ta Çatışma: 10 Şehit

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde çatışma çıktı. Bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 10 güvenlik görevlisi şehit oldu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Son Dakika: Ağrı Doğubeyazıt'ta Çatışma: 10 Şehit

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'ne bağlı Tendürek Dağı bölgesi yakınlarında bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 7 korucu, 1 uzman çavuş, 1 jandarma er ve 1 eski korucu şehit oldu.  Şehit olan 10 güvenlik görevlimizin cenazesi otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Önceki Gün Yaşanan Terör Olayları 

Mardin'e bağlı Nusaybin ilçesinin bazı bölgelerinde geçtiğimiz günlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bölgenin terör unsurlarından temizlenmesi ve güvenli bir alan haline gelmesi amacıyla başlatılan operasyonlar kapsamında Yenişehir Mahallesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulandığı esnada bir evde tuzaklanan patlayıcı infilak ettirildi.

Yenişehir Mahallesi'nde meydana gelen olay sırasında, evine eşyalarını taşımaya giden 48 yaşındaki Mehmet Sait Malak, patlamada hayatını kaybetti. Patlayıcının PKK tarafından tuzaklandığı ortaya çıktı.

Nusaybin'in Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Çağ Caddesi üzerindeki evine beraberindeki 4 kişi ile birlikte eşyalarını almak için giren Mehmet Sait Malak, alt kata yönlendi. Alt katta bulunan eşyaarını almak için alt kata inen 48 yaşındaki Sait Malak, PKK tarafından daha önceden eve tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi üzerine hayatını kaybederken, beraberindeki 4 kişi, patlamadan yara almadan kurtuldu.

Olay sırasında hayatını kaybeden Mehmet Sait Malak'ın yanında bulunan 4 kişi ise, ifadeleri alınmak üzere polis ekipleri tarafından emniyete götürüldü. Öte yandan alınan bilgilere göre, Mehmet Sait Malak'ın, Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındığı ve sığınmasından sonra ise Türk vatandaşlığına geçtiği belirtildi.

Mehmet Sait Malak'ın 6 çocuğu bulunuyordu.

Hakkari'de 5 Ton Patlayıcı İnfilak Ettirildi

Devam eden terör operasyonları kapsamında akşam saatlerinde Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde

HAKKARİ-Çukurca karayolu üzerinde güvenlik güçleri tarafından fark edilen 5 ton bomba yüklü araç patlatılarak imha edildi.

Hakkari-Çukurca Karoyulu üzerinde bulunan Geçimli Köyü yakınlarında jandarma ekipleri tarafından tespit edilen bombalı araç, jandarma ekipleri tarafından patlatılarak imha edildi. Alınan çevre güvenlikiğini ardından içerisinde 5 ton patlayıcı bulunan aracın imha edildiği belirtilirken, kaçan sürücünün yakalanması için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.