Son Dakika!! Bakan Işık Açıkladı: 16 bin 409'u Öğrenci 22 bin 85 Kişinin TSK ile İlişkisi Kesildi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından yapılan açıklamada TSK mensubu 22 bin 85 kişinin ilişkisinin kesildiğini açıkladı.

Yayınlanma:
Son Dakika!! Bakan Işık Açıkladı: 16 bin 409'u Öğrenci 22 bin 85 Kişinin TSK ile İlişkisi Kesildi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan son dakika açıklaması geldi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 22 bin 85 askeri personelin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişkisinin kesildiğini açıkladı. Posta'da yer alan habere göre Bakan Işık yaptığı açıklamada, ilişkisi kesilen 22 bin 85 kişiden 16 bin 409 tanesinin askeri öğrenci olduğu belirtildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmeleri sınrasında Bakan Işık yaptığı açıklamasında, TSK'dan bugüne kadar 5 bin 676 personelin, FETÖ terör örgütüyle irtibatlı olduğu için ihraç edildiğini, yapılan itirazlar ve incelemeler sonucunda, evvelce ilişiği kesilen 39 personel yeniden görevine iade edildiğini aktaran Işık, "Neticede, toplam 16 bin 409 askeri öğrenciyle beraber değerlendirildiğinde 22 bin 85 kişinin TSK ile ilişiği kesilmiştir." dedi.

"Özellikle NATO'yla ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Her ne kadar, zaman zaman bazı sorumsuz açıklamalar yapılsa da Türkiye NATO ittifakına önem vermeye devam edecektir, NATO'nun güçlü bir üyesi olarak yoluna devam edecektir." diyen Işık, savunma sanayisinde atılan adımlarla ilgili örekler verdi.

Fikri Işık, "Savunma sanayisinde gerçekten pek çok projeyi hayata geçiriyoruz ve geçireceğiz. İnşallah, cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında, Türkiye savunma sanayisinde kritik teknolojileri geliştiren ve dışa bağımlılığını minimize etmiş bir ülke konumuna yükselecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, politika haberlerinden, kamu haberlerinden, TSK haberlerinden, Türkiye haberlerinden, memur haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.