Son Dakika Deprem Haberi: Van'da Art Arda 5 Deprem Oldu

Korkutan deprem haberi Van'dan geldi. Van'da gece 1 sularından bu yana 1'i orta çapta olmak üzere 5 deprem meydana geldi. İşte depremlerin şiddetleri ve saatleri.

Yayınlanma:
Son Dakika Deprem Haberi: Van'da Art Arda 5 Deprem Oldu

Son dakika deprem haberleri Van'dan geldi. Van'da öncek geceden bu yana 5 adet deprem oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Van'da ilk deprem gece saatler 1.22'yi gösterirken oldu ve 3.3 büyüklüğünde meydana geldi.

İkinci Deprem Hissedildi

İlk depremin üzerinden henüz 20 dakika geçmişkne saatler 1.42'de Gurbulak-Umut merkez üssü olmak üzere 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem merkezde hissedildi. Bölgede kısa süreli panik yaşanırken Halk olası artçı sarsıntılar nedeniyle sokaklarda bir süre bekledi. Yetkililer tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada herhangi bir can ve mal kaybının henüz olmadığı belirtilirken bölge halkına da konuyla ilgili uyarılarda bulunuldu.

Üçümcü Deprem

Üçündü deprem ise saatler 4.31'i gösterdiğinde meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü ise 3.5 olarak ölçüldü ve deprem yerin 5 km altında oluştu.

Dördüncü Deprem

Saatler 4.59' u gösterdiğinde Van'ın Gürbulak İlçesi yine sallandı. Bu seferde 3.5 büyüklüğünde meydana gelen deprem, yerin 7.4 km altında gerçekleşti.

Beşinci Deprem

Son deprem ise saatler 9.45' i gösterdiğinde meydana geldi. Merkez üssü Van'ın Aktaş bölgesi olan depremin büyüklüğü ise 2.1 olarak ölçüldü.

Bir gecede art arda 5 depremin meydana gelmesi bölge halkında tedirginliğe yol açtı.

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, Türkiye haberlerinden, yerel haberlerden, kamu haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için sitemizi takipte kalın.

5haber.com. | Van

dha

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.