Son Dakika!! Derik Kaymakamlığında Şiddetli Patlama: Kaymakam ve 4 Kişi Yaralandı

Son dakika patlama haberi Mardin'den geldi. Kaymakamlık önünde meydana gelen patlamada Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ve 2 polis ile birlikte 4 kişi yaralandı. İşte detaylı.

Yayınlanma:
Son Dakika!! Derik Kaymakamlığında Şiddetli Patlama: Kaymakam ve 4 Kişi Yaralandı

Son dakika patlama haberi Mardin Derik'ten geldi.

Mardin'in Derik ilçesinde öğle saatlerinde şiddetli bir şekilde patlama meydana geldi. Kaymakamlık binasında meydana gelen büyük patlamada Kaymakam Mehmet Fatih Safitürk, 2' si polis 4 kişi yaralandı.

Bölgeden alınan son dakika haberine göre, terör örgütü PKK tarafından düzenlendiği belirlenen ve canlı bomba kullanılarak düzenlenen patlama saat 13.10 sularında gerçekleşti. Patlamanın tam yeri ise Kaymakam Muhammet Safitürk'ün makam odası önü olarak açıklandı. Patlamanın hemen ardından Kaymakamlık binasına çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi sevk edildi.

Batman'ın Derik İlçesinde meydana gelen patlamada asıl hedefin kim olduğu da ortaya çıktı. Geçtiğimiz Eylül ayında Derik Belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammet Safitürk'ün odasının hemen önünde meydana gelen patlamada Kaymakam yaralandı. Öte yandan, kesin bir açıklama olmamasına rağmen, ilk belirlemelere göre PKK tarafından düzenlendiği belirtilen ve canlı bomba saldırısı olarak saptanan patlamda 2 polis ile iki de sivil vatandaş yaralandı. Patlamada yaralananlar, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından ambulanslara alınıp Derik ve Kızıltepe Devlet Hastanelerine götürülerek tedavi altına alındı.

Patlama sonrasında bölgeye ek takviye ekipleri gönderilirken, ekipler çevrede bulunan tüm yolları trafiğe kapatarak operasyon başlattı.

Önceki gün de Batman merkezde bulunan 10 Nisan Polis Karakoluna, PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla salduırıda bulunulmuştu. Dün yaşanan bu saldırıda ise can kaybı yaşanmamıştı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.