Son Dakika!! Fırat Kalkanında Şehit Sayısı 16'ya Yükseldi

Fırat Kalkanı Harekatında önceki gün gerçekleşen DEAŞ saldırısında şehit olan asker sayısı arttı. İşte Milli Savunma Bakanlığından gelen son dakika açıklaması.

Yayınlanma:
Son Dakika!! Fırat Kalkanında Şehit Sayısı 16'ya Yükseldi

Fırat Kalkanından acı haberler gelmeye devam ediyor.

Önceki gün meydana gelen saldırılarda 14 askerimiz şehit olurken 33 askerimiz de yaralanmıştı. Milli Savunma Bakanlığından gelen son dakika açıklamasında şehit sayısının yükseldiği belirtildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: "Şehit sayımız 16'ya yükseldi, 3 tane de ağır yaralımız var." açıklamasında bulundu.

TSK'dan Fırat Kalkanında Son Durum Açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 121. gününe ilişkin yapılan açıklama şöyle;

"Dün akşam saatlerinden bugün 22 Aralık 2016 günü saat 15.00'a kadar meydana gelen gelişmeler: Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, kuşatılmış olan Bab meskûn mahallini, DAEŞ terör örgütü mensubu teröristlerden temizlemek ve kontrol altına almak maksadıyla, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteğinde ileri harekâta devam edilmektedir.Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda; 93 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. 2 kahraman silah arkadaşımız ve 5 Muhalif şehit olmuş, 38 Muhalif ise yaralanmıştır. Bir bombalı araç imha edilmiştir.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 228 DEAŞ terör örgütü hedefi (barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları) ateş destek vasıtaları ile baskı altına alınmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait toplam 90 hedef (70 Barınma yeri, 2 Cephanelik, 10 DEAŞ mevzii, 8 silah monteli araç) imha edilmiş, 67 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Toplam 160 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden, politika haberlerinden, terör operasyonlarından, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.