Son Dakika Haberi: Londra Parlamentosu Önünde Çatışma: Çok Sayıda Yaralı Var

Alınan son dakika bilgilerine göre Londra Parlamentosu önüne gelen bir grup polisle çatışmaya girdi. Olayda çok sayıda yaralı olduğu edinilen son dakika bilgilerin arasında.

Yayınlanma:
Son Dakika Haberi: Londra Parlamentosu Önünde Çatışma: Çok Sayıda Yaralı Var

Son dakika haberi İngiltere'den geldi. İngiltere Parlamentosu önünde bir kişi polisle çatışmaya girdi, saldırgan vuruldu.

Olay sonrasında Parlamento binası kapatıldı. İngiliz basınından geçen ilk haberlere göre, bir grup saldırganın parlamentonun bulunduğu alana girdiği ve burada polisle çatışmaya girdiği öğrenildi. Basın merkezinde bulunan gazetecilere binanın içerisinde durmaları ve pencerelerden uzak durmaları istenirken Metropolitan yaptığı açıklamada polisin 14.40 sıralarında Parlamento’nun bulunduğu Westmister a çağrıldığı bildirildi. Parlamento’da yapılması beklenen oturum askıya alınırken milletvekillerinin bulundukları yerden ayrılmaması gerektiği söylendi.

Yerel saatle 14.40 sıralarında meydana gelen olayda Westminster’da bulunan Parlamento binasına aracıyla girmeye çalışan bir kişinin polisle çatışması sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alan yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Görgü tanıkları siyah 4 x 4 jip’i kullanan kişinin Westminster Köprüsü’nde yayaları ezerek polisin nöbet tuttuğu Parlamento girişine girmeye çalıştığını anlattı.

Elinde bıçağı ve silahı bulunan şüphelinin polise saldırdığı daha sonra polis tarafından etkisiz hale getirildiği bildirilirken çatışma sırasında bir polis memurunun yaralandı.

Görgü tanıkları ayrıca en az 3 el silah sesi duyduklarını ve iki kişinin yerde yattığını aktardı.

Görgü tanıklarından biri, Big Ben’in fotoğraflarını çekiyorduk, insanların bize doğru koştuğunu gördük hemen ardından 40 yaşlarından Asyalı bir adamın elinde bıçak taşıdığını fark ettik. Arkasından birkaç el silah sesi duyduk, karşıya geçtik. Yerde bir adam kanlar içinde yatıyordu’’ ifadelerini kullandı.

Parlamento’nun içindeki bulunanların ise bulundukları yerden ayrılmamaları istenirken Başbakan Theresa May de Parlamento’dan uzaklaştırıldı.

Diğer yandan polis, Londra’nın merkezinde bulunan Parlamento binası çevresinden halkın uzak durmasını istedi

Parlamento’da oturumlara ara verilirken içerde bulunan milletvekillerinin bulundukları yerden ayrılmamaları istendi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerdeni dünya haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.