Son Dakika: Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde 1 Asker Şehit Oldu

Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde sınırın karşı tarafından açılan ateş sonucu sınır karakolunda görev yapmakta olan 1 asker şehit oldu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Son Dakika: Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde 1 Asker Şehit Oldu

Son dakika haberi Hatay Reyhanlı'dan geldi.

Alınan son dakika bilgilerine göre Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Suriye sınırı bölgesinde, sınırın karşı taraftan açılan ateş sonucu Bükülmez Karakolu mıntıkasında görev yapmakta olan bir Türk askerin şehit oldu.

Sabah saatlerinde Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Suriye'nin Atma Kasabası'ndan Türkiye tarafına ateş açıldı. Açılan ateş sırasında sınırdaki Bükülmez Karakolu bölgesindeki 1 askere yaralandı. Yaralı asker, kaldırıldığı Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde yapılan tedaviye rağmen kurtarılamadı. Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olan askerin piyade er olduğu bildirildi.

Resmi Açıklama Geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"22 Mart 2017 tarihinde saat 08.45 sularında 2'nci Hudut Alay Komutanlığı, Hatay ili Reyhanlı ilçesi, Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığında görevli bir kahraman silah arkadaşımız nöbet görevi esnasında Suriye PYD/PKK bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi ile şehit olmuştur. Ateşin açıldığı Suriye tarafındaki bölgeye, süratle, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında Bölgedeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca ateş açılarak misliyle mukabelede bulunulmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden,  politika haberlerinden, sıcak gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Hatay

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.