Son Dakika ! İstanbul Fatih'te Korkutan Kız Yurdu Yangını: Öğrenciler Tahliye Edildi

İstanbul'un Fatih İlçesinde bulunan bir kız öğrenci yurdunda henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Yurt görevlileri itfaiye ekiplerine haber verirken bir yandan da öğrenciler, binadan tahliye edildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Son Dakika ! İstanbul Fatih'te Korkutan Kız Yurdu Yangını: Öğrenciler Tahliye Edildi

İstanbul'un Fatih İlçesinde bulunan Edirnekapı Kız Öğrenci Yurdu'nda sabaha karşı henüz belirlenemeyen bir neden dolayı yangın çıktı. Yurt görevlileri, kız öğrencileri tahliye ederken, itfaiye ekipleri de kısa sürede içerisinde olay yerine geldi ve yangına müdahale etti.

Fatih, Topkapı Mahallesi Vatan Caddesi'ndeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı Edirnekapı Kız Öğrenci Yurdu'nda bugün sabaha karşı 04:30 sularında meydana gelen yangında, edinilen bilgiye göre, yurdun mutfak bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden yurt görevlileri durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi ve bir yandan da uyuyan kız öğrencileri kaldırarak onları binadan bir an önce tahliye etti. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri mutfak bölümünde çıkan yangına müdahale etti. Bu sırada polis ekipleri de çevrede önlem alırken, sağlık görevlilerinin de hazır beklediği görüldü.

Ailelerinden Uzaktalar

Yurtta kalan öğrencilerden Ağız ve Diş Sağlığı bölümünde okuyan Eylem Öztoprak Batmanlı, " Yangın az önce gerçekleşti. Biz nasıl olduğunu bilmiyoruz. Sadece yurdun öğrenci işlerinden bir kişi yangın var diye bağırdı ve bende arkadaşlara haber verdim. Türkiye'de öğrenciler ölümle burun buruna. Bu yurtlarda çıkan ikinci yangın ve biz bunların tekrarlanmasını istemiyroruz. Şu an hepimiz ailemizden uzağız. Ailelerimiz şuan merak içinde ve sabaha doğru bu haberi görecekler, Allah bilir kaç aile üzülecek. Şu an sesleniyorum bunlar nereye kadar sürecek. Çok korktuk" dedi.

Yurtta kalan bir kız öğrenci ise, içeride yaklaşık bin 200 öğrenci kaldığını belirtirken, yurrta yangın merdiveninin olmadığını söyledi. Ayrıca yangın sırasında da herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını da dile getirdi.

İtfaiye ekipleri yangını söndürdükten sonra duman tahliyesi yaptı. Bu sırada kız öğrenciler bina dışında itfaiye ekiplerinin çalışmasının bitmesini bekledi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasının bitmesinin ardından kız öğrenciler tekrar yurt binasına alındı. İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırırken, polis ekiplerinin de olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.