Son Dakika!! İstanbul'da Bir Gece Kulübünde Silahlı Saldırı: 39 Şehit , 4'ü Ağır 69 Yaralı

Son dakika haberi İstanbul'un Ortaköy ilçesinden geldi. Alınan son dakika bilgilerine göre yılbaşı kutlamalarında silahlı saldırı olduğu belirtildi. Bir terörist tarafından gerçekleşen saldırıda 39 kişi yaşamını yitirdi 4 ' ü ağır 69 kişi yaralandı. İşte detaylar

Yayınlanma:
Son Dakika!! İstanbul'da Bir Gece Kulübünde Silahlı Saldırı: 39 Şehit , 4'ü Ağır 69 Yaralı

İstanbul'un Ortaköy İlçesinde bilinen bir gece kulübünde silahlı saldırı gerçekleşti.

Alınan son bilgilere göre bir gece kulübünde yılbaşı eğlencesi sırasında silahlı saldırı gerçekleştiği yönünde. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Ortaköy'deki gece kulübüne terör saldırısının ardından Hakkari'den İstanbul'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

39 Kişi Yaşamını Yitirdi

Soylu, "Aldığımız bilgilere göre 39 insanımız hayatını kaybetti 21'inin kimliği belli, 18'inin kimliğiyle ilgili tespit çalışmaları devam ediyor. Ölenlerin 15'i yabancı uyruklu 5'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Kimliği belirlenemeyenlerle ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.

4'ü Ağır 69 Yaralı

Terör saldırısının saat 01.15 sıralarında gerçekleştiğini belirten Soylu, "69 kişi hastanelerde tedavi görüyor. 4'ü ağır olarak bildirildi. Elbeteki bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Milletin umutlarını tazledeği bir yılbaşı gününde, inasnların korumasız olduğu bir yerde böyle insanların birşeyden habersiz olduğu anda insanlık dışı ve aşağılık bir saldırı" dedi.

Teröristi Arama Çalışmaları Sürüyor

Teröristi arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Soylu, "Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. Yakın bir zamanda ele geçeceğini ümit ediyoryuz .İnşallah böyle bir terör saldırısı ile bir daha karşılamayız. Başımız sağolsun. Şu anda net bir değerlendirme yapmak doğru değil. Olay yerine geçeceğiz oradan da hastanede yaralıları ziyaret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Görüşme Yarım Saat Sürdü

Öte yandan Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden özel uçakla saat 07:10'da İstanbul Atatürk Havalimanı Vip Salonu'na gelen Soylu burada açıklama öncesi yaklaşık yarım saat Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüştü. Havalimanından ayrılan iki bakan ve İstanbul Valisi incelemelerde bulunmak üzere olay yerine hareket etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ terör saldırının gerçekleştiği gece kulübünde incelemelerde bulunduktan sonra Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma hastanesine geldi. Burada yaralıları ziyaret eden bakanlar çıkışta açıklamalarda bulundu. Bakan Akdağ hastanelerde 65 yaralının bulunduğunu ve 4 yaralının durumunun oldukça ciddi olduğunu söyledi

5haber.com |   İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.