Son Dakika ! Libya'da Türk Bandıralı Bir Gemi Battı: 7 Mürettebat Kayıp

Alınan son dakika bilgilerine göre Libya açıklarında Türk bandıralı bir yük gemisi battı. Kaza sonucu 7 mürettebatın kaybolduğu belirtildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Son Dakika ! Libya'da Türk Bandıralı Bir Gemi Battı: 7 Mürettebat Kayıp

Türk bandıralı olduğu belirtilen bir yük gemisi, Libya açıklarında battı. Alınan son dakika bilgilerine göre kazada 7 mürettebatın kaybolduğu bildirildi.

Libya Deniz Kuvvetleri tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasına göre bölgede son günlerde devam eden şiddetli rüzgar nedeniyle büyük dalgalar meydana geliyordu. Alınan bilgilere göre geminin de büyük dalgalardan birinin etkisi ile battığı öğrenildi. Libya'nın Misrata limanının birkaç mil açığında yardım çağrısında bulunan gemiden altı mürettebatın da sağ olarak kurtarıldığı ifade edildi.

Libya Donanma Sözcüsü General Eyüp Kasım, Türk bandıralı geminin mermer tozu taşıdığını ve radyoyla yardım çağrısında bulunduğu sırada kıyıdan 2-2,5 deniz mili açıkta olduğunu söyledi. "Kayıp yedi kişi için arama çalışmaları başladı," diyen Kasım, denizin çok dalgalı ve dalgaların da boylarının büyük olmasından dolayı arama çalışmalarının güçlükle sürdürülebildiği belirtti. Kasım hava koşullarının yanı sıra, geminin çok eski olmasının da batmasında etkili olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.