Son Dakika: Nihat Hatipoğlu YÖK Üyeliğine Atandı (Nihat Hatipoğlu Kimdir?)

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, YÖK üyeliğine atandı. İşte detaylar ve Cumhurbaşkanlığından yapılan son dakika açıklaması.

Yayınlanma:
Son Dakika: Nihat Hatipoğlu YÖK Üyeliğine Atandı (Nihat Hatipoğlu Kimdir?)

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine seçildiği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: " Sayın Cumhurbaşkanımız, Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun Bakanlar Kurulunca yapılan seçimini, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6 ncı maddesinin (b) fıkrası gereğince onaylamıştır. "

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Kimdir?

11 Mayıs 1955 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya gelen Nihat Hatipoğlu, Siirt ve Malatya'da ilkokul eğitimini tamamladı. 1975'te Uşak İmam Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni tamamladı.

1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı. Aynı Fakültede Hadis Ana Bilim dalında Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında da Doçent oldu. 2012 yılında ise Profesör oldu. Şu anda Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Hadis Ana bilim dalı Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.