Son Dakika ! Olağanüstü Hal (OHAL) 90 Gün Daha Uzatıldı

Son günlerde gündemde konuşulan OHAL'in uzatılması teklifi bugün Meclis Genel Kuruluna sunuldu ve 19 Ocak'ta tamamlanması planlanan OHAL, 90 gün daha uzatıldı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Son Dakika ! Olağanüstü Hal (OHAL) 90 Gün Daha Uzatıldı

Başbakanlık tezkeresi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi ve 19 Ocak tarihinde sona ermesi planlanan OHAL 3 ay daha uzatıldı.

Bugün Meclise Gelmişti

Olağanüstü halin (OHAL), 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi bugün Meclis Genel Kurulu'nda bugün oylandı.

AK Parti TBMM Grup Başkanlığı, TBMM gündeminde yer alan OHAL'in uzatılmasına ilişkin bilgilendirmede, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 21/07/2016 tarihli ve 1116 sayılı Kararı ile ülke genelinde ilan edilen ve 11/10/2016 tarihli ve 1130 sayılı kararı uyarınca devam etmekte olan olağanüstü halin, 19.01.2017 Perşembe günü saat 01:00'den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi" sözlerini söyledi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı Sonrası Açıklama Gelmişti

Önceki gün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüğsü Numan Kurtulmuş, OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağı sorusu üzerine, ” Yeni Kanun Hükmünde Kararname hazırlıklarımız sürüyor. Büyük bir kısmı tamamlandı son rötuşlar yapılıyor. OHAL laf olsun diye çıkarılmış bir karar değildir. İhtiyaca binaen çıkarılmıştır. Türkiye’nin bu kadar çok terör saldırılarıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde, OHAL gerektiği kadar devam edecektir.” cevabını vermişti.

Başbakan Bugün Açıklamıştı

AK Parti Grup toplantısında açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Olağanüstü halin 3 ay uzatılmasına yönelik bir kararı da Meclis'imiz görüşecek ve karara bağlayacak. Dolayısıyla bu yoğun gündemde arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren de anayasa değişiklik teklifimizi Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeye başlayacağız" sözlerini söylemişti.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, politika haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.