Son Dakika!! Siirt'te Madende Göçük: 3 İşçi Hayatını Kaybetti , 10'dan Fazla İşçi Mahsur

Son dakika haberi Siirt'ten geldi. Siirt'te bulunan bir madende heyelan meydana geldi. Heyelan sonucu göçük altında kalan işçilerden 3' ü hayatını kaybetti. Göçük altında kalan onlarca işçi için de arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yayınlanma:
Son Dakika!! Siirt'te Madende Göçük: 3 İşçi Hayatını Kaybetti , 10'dan Fazla İşçi Mahsur

Son dakika Siirt'te bir maden ocağında göçük meydana geldi.

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı maden köyünde bulunan bakır madeni sahasında heyelan meydana geldi. Madende meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 3 işçi hayatını kaybetti. Mahsur kalan çok sayıda işçinin kurtarılması için madene Siirt merkez ve Şirvan'dan ambulanslar ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Şirvan ilçesine bağlı olan Maden köyünde bulunan ve özel bir firma tarafından işletilen bakır madeni sahasında bugün akşam saat 20.30 sularında aniden bir heyelan meydana geldi. 3 vardiya sistemi üzerinden 15'er kişilik ekipler halinde çalışmaların devam ettirildiği ocakta yamaçtan kopan binlerce ton toprak ve kaya parçası maden sahasına doğru geldi. Olay sırasında 8 kamyon ve 3 iş makinesiyle çok sayıda işçi göçük altında kaldı.

Madende meydana gelen göçük haberinin yetkililere bildirilmesi üzerine Siirt merkez ve Şirvan ilçesinden çok sayıda sağlık ekibi, ambulans ve arama kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, kısa sürede olay yerine gelerek kurtarma çalışmaları için yönlendirmelerde bulundu. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre kurtarma çalışmaları sırasında 3 işçinin cesedine ulaşıldığı bildirildi. 10'dan fazla işçinin göçük altında kaldığı belirtilen maden bölgesinde heyelanın zaman zaman devam etmesi nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle yapıldığı belirtildi.

Diyarbakır'dan Ekipler Bölgeye Sevk Edildi

Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde yağmur nedeniyle meydana gelen heyelanda göçük altında kalan işçileri arama çalışmaları oluşturulan kriz masası tarafından yönlendirilmeye başlandı. Bu amaçla bölgeye Diyarbakır'dan da arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla bölgeye aydınlatma sistemi kurulduğu, yeni heyelanların meydana gelmemesi için önlemlerin de alındığı belirtildi.

Yine Heyelan Olmuştu

Bu arada, aynı bölgede, geçen 25 Temmuz tarihinde de heyelan meydana gelmiş ve can kaybının yaşanmadığı bu heyelanda 6 kamyon ile 2 iş makinesi göçük altında kalmıştı.

Gündem haberlerinden, işçi haberlerinden, son dakika haberlerinden, spor haberlerinden, politika haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Siirt

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.