Son Dakika | Şırnak'ta Art Arda 3 Deprem Oldu

Alınan son dakika bilgilerine göre Şınak'ın Uludere İlçesinde ard arda 3 deprem oldu. İşte depremlerin şiddetleri ve bölgeden alınan son dakika bilgileri.

Yayınlanma:
Son Dakika | Şırnak'ta Art Arda 3 Deprem Oldu

Son günlerde sıkça gelen deprem haberlerine bir yenisi daha eklendi. Şırnak'ın Uludere İlçesinde ard areda meydana gelen 3 deprem, bölgede paniğe neden oldu.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde ilk deprem Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre; merkez üssü Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Richter ölçeğine göre saat 20.36'da 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem bölgede kısa süreli paniğe neden oldu. Depremin Beytüşşebap'tan da hissedildiği öğrenildi.

AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.1, merkez üssünü de Beytüşşebap olarak açıkladı.

Yapılan ikinci açıklamada bir deprem daha olduğu belirtildi. Merkez üssü aynı olan ikinci depremin büyüklüğü ise 3.1 olarak ölçüldü. Saat 20.53'te meydana gelen deprem, yerin 8.7 km altında gerçekleşti.

Üçüncü deprem ise diğerlerinden daha düşük şiddette oldu. saat 21.00'da Uludere İlçesi Hilal bölgesinde meydnaa gelen depremin büyüklüğü 2.6 olarak açıklandı ve deprem yerin 9.3 km altında gerçekleşti.

İlk deprem bölgede hafif şekilde hissedildi. Diğerleri ise hissedilmedi.Bölgede kısa süreli panik oldu.

5haber.com  | Şırnak

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.