Son dakika: Van'da art arda depremler oldu

Son dakika haberi Van'dan eldi. Alınan son dakika bilgilerine göre Van'da art arda depremler oldu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Son dakika: Van'da art arda depremler oldu

Son dakika haberi Van'dan geldi. Van'dan alınan son dakika bilgilerine göre bu akşam art arda depremler meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, bu akşam biri 4.5, diğeri de 4.0 büyüklüğünde olmak üzere iki deprem meydana geldi. İki deprem yerleşim merkezlerinde ciddi şekilde hissedilirken bölgede can ve mal kaybı olmadığı alınan ilk bilgiler arasında.

Van'ın Gevaş İlçesi'nde  Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından, en büyüğü 4.0 büyüklüğünde artçı şoklar yaşandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre saat 21.09'da Van'ın Gevaş İlçesi Kurultu Mahallesi'nde Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde artçı şok meydana geldi. Yerin 5.4 kilometre derinlğinliğindeki sarsıntı yakın çevrelerden hissedilirken, yıkıma yolaçmadı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise arçı şoku 4.1 büyüklüğünde ve zeminden 13.56 kilometre derinliğinde meydana geldiğini kaydetti.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, son depremlerden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Van

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.