Son Dakika.. Zabıta Alımları Başladı, Şartları Nedir?

Zabıta olmak isteyenleri bekleyen haber geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi zabıta alımı yapacağını açıkladı. Zabıta alımı için işte şartlar..

Yayınlanma:
Son Dakika.. Zabıta Alımları Başladı, Şartları Nedir?

Sevilen meslek dallarından biri Zabıta olurken Belediyeler tarafından da her yıl alımlar gerçekleşiyor. Bu senede zabıta alımlarının yapılacak olduğu müjdelenirken, ilk açıklama Konya Büyükşehir Belediyesinden geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi zabıta alımı yapacak olduğunu duyurdu. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından zabıta alımının yapılacak olduğunun açıklanmasının ardından zabıta olmak isteyenler başvuru şartlarını incelemeye başladı.

Belediyede zabıta olarak çalışacakların istenen şartlara uygun olması gerekiyor. Bu nedenle alım sırasında yaş, KPSS puan, eğitim durumu ya da ikametgah gibi adayların karşısına çıkabileceği bazı şartlar olabilir. Bu nedenle zabıta güncel alım duyurusu geldikten sonra başvuru aşamasına geçilmeden önce ilk olarak hangi şartların yerine getirilmesi gerektiğinin bilinmesi gerekiyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Alımı Yapıyor, Şartlar Ne Olacak?

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında istihdam edilmek üzere zabıta alımı yapılacak olduğu bildirildi. Alımlarda dikkat edilecek konulardan biri de Belediye zabıta hükümlerine göre alımların yapılacak olması. Unvan, sınıf, derece adedi, KPSS türü, KPSS taban puanı gibi pek çok koşullara dikkat edilecek. Belirtilmiş olan boş kadrolar için açıktan atama yapılacak olduğunun müjdesi verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi zabıta alımlarında adayların yerine getirmesi gereken bazı önemli şartlar bulunuyor. Bu şartların neler olduğuna bakıldığında;

  • Türk vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum bırakmamak
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış olması
  • Görevini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı ya da bedensel engelliği olmaması

Zabıta alımlarında ayrıca başvuru yapacak olan adayların fiziksel özellikleri de istenen şartlara uygun olması gerekiyor.

Zabıta Alım Başvuru ve Başvuru Hazırlıkları

Binlerce kişiyi yakından ilgilendiren zabıta alımları yapılmaya başlanacak. Sınava girmek isteyen adayların nüfus cüzdan fotokopisi, yabancı okul mezunları için denklik, askerlikle ilişiğinin olmaması, iki adet resim, KPSS sonuç belgesinin ÖSYM tarafından alınması, diploma ve mezuniyet belgesi başvuru yapacak adaylardan istenen belgeler arasında yer alacak. Başvurular 17 Marta kadar devam edeceği bildirilirken, zabıta alımları için şartları taşıyanlar başvurularını online olarak yapabilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.