Son Depremler !! Ardahan Türkgözü'nde 4.1 Büyüklüğünde Deprem Oldu

Ardahan'ın Türkgözü İlçesinde akşama doğru bir deprem oldu. İşte bölgeden alınan son dakika bilgileri.

Yayınlanma:
Son Depremler !! Ardahan Türkgözü'nde 4.1 Büyüklüğünde Deprem Oldu

Son dakika deprem haberi Ardahan'dan geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada Ardahan'ın Türkgözü İlçesinde Gürcistan sınırına yakın bir bölgede deprem oldu. Yerin 5 kilometre altında meydana gelen depremin büyüklüğü 4.1 olarak açıklandı. Yapılan açıklamada depremin saati 16.52 olarak açıklandı.

Akdeniz'de Küçük Çaplı Deprem

Saat 11.39'da Akdeniz merkez üslü olarak açıklanan küçük çaplı bir deprem oldu. Büyüklüğü 3.2 olarak açıklanan ve merkez Üssü Akdeniz olan deprem yerin 35.8 km altında gerçekleşti.

Deprem Şiddetleri ve Etkileri

Deprem Şiddeti 1 ile 4 arası: Sallantılar zor hissedilir, binalar ve eşyalar zarar görmez.

Deprem Şiddeti 5 ise: Bu şiddette pencere camları ve mutfak eşyaları zarar görür.

Deprem Şiddeti 6 ise: Bu şiddet aralığında meydana gelen depremler, herkes tarafından hissedilir. Sıvalarda çatlaklar meydana gelir ve ağır eşyalar yerinden oynar.

7-8 arası şiddette: Bu şiddette bir depremde ayakta durmak oldukça zorlaşır ve eşyaların büyük bir kısmı hasar görür. Taş ve Kerpiç gibi zayıf maddeler ile yapılmış yapılarda hasar meydana geldi.

89 arası şiddette: Şiddeti sekiz ve üstü olan depremlerde ayakta duran kimse olmaz, araba kullanmak zorlaşır  ve binaların çoğunda büyük hasarlar meydana gelir.

9 ve üstü şiddette: Binaların hemen hemen hepsi yıkılır, yeryüzünde büyük çatlaklar meydana gelir. Barajlarda büyük hasarlar olur. Heyelanlar olur ve raylar yerlerinden çıkıp dökülür.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, politika haberlerinden, deprem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, yerel haberlerden, Türkiye haberlerinden, kamu haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

 5haber.com  | Ardahan

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.