Son Depremler: Balıkesir'de 1, Marmara'da 1, Erzurum'da 2 Deprem Oldu

Önceki geceden bu yana Türkiye genelinde küçük çapta 4 deprem meydana geldi. İşte depremlerin revizeleri ve bölgelere etkiler.

Yayınlanma:
Son Depremler: Balıkesir'de 1, Marmara'da 1, Erzurum'da 2 Deprem Oldu

Balıkesir'de Deprem

Sabah saat 5.26'da Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen deprem, bölgede az da olsa hissedilirken olayın sabaha karşı olması nedeniyle bölge halkı tarafından hissedilmedi. Yeniköy Gölmarmara bölgesinde meydana gelen depremin şiddeti 3.1 olarak ölçülürken depremin, yerin 5 kilometre altında olduğu belirtildi.

Gemlik Körfezinde Deprem

Marmara Denizinde bugün sabaha karşı saat 6.55'te bir deprem meydana geldi. Merkez Üssü Gemlik Körfezi olan depremin büyüklüğü ise 3 olarak açıklandı. Deprem yerin 9.7 kilometre altında meydana gelirken bölge yakınlarında bulunan yerleşim merkezlerinde hissedilmedi.

Erzurum'da önceki gece art arda iki deprem meydana geldi.

İlki gece saat 2.13'te meydana gelen depremin şiddeti 2.8 olarak ölçülürken, şiddetin düşük olmasına rağmen şehir merkezinden hissedildiği belirtildi. Gece yarısı depremi hisseden bazı vatandaşlar, soğuk havada sokaklara çıktı ve olası artçı depremler olabilir ihtimali ile bir süre dışarıda kaldı.

Dereboğaz-Palandöken bölgesi yakınlarında meydana gelen ve yerin 5 kilometre altında olduğu açıklanan depremde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken bölgede kısa süreli tedirginlik yaşandı.

İlk depremin üzerinden henüz 1 saatlik süre geçmemişken saat 3.09'da küçük çağlı bir deprem daha meydana geldi. Merkezi Sorkunlu Aziziye olarak açıklanan deprem, yerin 8.8 kilometre altında meydana geldi.

Türkiye genelinde bu ve bunlar gibi küçük çapta depremler, paniğe ve endişeye sebep oluyor.

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.