Son Depremler | Çanakkale ve Ege'de Art Arda 81 Tane Deprem Oldu: 2 Yaralı

Alınan son dakika bilgilerine göre Çanakkale ve Ege'de bugün sabah saatlerinden itibaren ikisi orta şiddette olmak üzere 81 deprem oldu. Deprem nedeniyle bir ev çöktü. İşte detaylar ve bölgelerden alınan son dakika bilgileri.

Yayınlanma:
Son Depremler | Çanakkale ve Ege'de Art Arda 81 Tane Deprem Oldu: 2 Yaralı

Geçtiğimiz haftalarda art arda depremlerle sarsılan Çanakkale ve Ege Denizinden deprem haberleri bugün de gelmeye devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan son dakika açıklamalarına göre Çanakkale ve Ege Denizinde bugün sabah saatlerinden itibaren büyüklüğü 2 ile 5.3 arasında toplamda 81 adet deprem meydana geldi. Depremlerin en büyüğü 5.3 ve 4.2 şiddetinde oldu ve bölgede hissedildi.

5.3 Büyüklüğünde İlk Deprem

Ege Denizi'nde merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi açıkları olan Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Akdeniz ve Ege Bölgesi kıyı şeridi ve Marmara Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçede de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisi verilerine göre, bugün saat 06.51'de yerin 5.5 kilometre derinliğinde merkez üssü Ege Denizi olan Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi açıklarında 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Muğla, Aydın ve İzmir'de de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı. Deprem, Bursa merkez ve çevre ilçelerden de hissedildi.

4.2 Büyüklüğünde 2. Deprem

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Richter ölçeğine göre 4.2 şiddetinde ikinci bir deprem daha meydana geldi. 07.17'de meydana gelen depremin yerin 4.2 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.

Bölgede birçok artçı sarsıntı da kaydedilirken büyük bir depremin meydana gelmesinden korkuluyor.

Ev Çöktü: 2 Yaralı

Deprem nedeniyle kıyı kesimlerde bulunan bir ev çöktü. Olayda 2 kişi yaralandı.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.