Son Depremler: Çanakkale'de 2'si Orta Büyüklükte 19 Deprem Oldu | SON DAKİKA

Çanakkale'de gece saatlerinden itibaren art arda depremler meydana geldi. Alınan son bilgilere göre 2'si orta şiddette olmak üzere meydana gelen 19 deprem bölgede paniğe neden oldu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Son Depremler: Çanakkale'de 2'si Orta Büyüklükte 19 Deprem Oldu | SON DAKİKA

Son dakika haberi Çanakkale'den geldi. Çanakkale'de gece ve sabah saatlerinde art arda meydana gelen 2'si orta büyüklükte 19 deprem bölgede paniğe neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin saat 01.38'de kaydedildiğini açıkladı. Merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Gülpınar Köyü olan depremin yerin 6.2 kilometre derinliğinde meydana geldiği ifade edildi. Sarsıntı, Çanakkale İl genelinde hissedildi. Depremden önce ve sonra büyüklükleri 2.1 ile 3.3 olarak belirlenen çok sayıda öncü ve artçı deprem de kaydedildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi ise aynı depremin büyüklüğünü 4.6, derinliğini ise 5.17 kilometre olarak açıkladı.

İkinci Deprem

Çanakkale'de Gülpınar-Ayvacık bölgesinde bugün sabah saat 07.03 sularında meydana gelen deprem, çevre bölgelerde hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Çanakkale'de bugün sabah saatlerinde meydana gelen depremin büyüklüğü 4.3 olarak ölçüldü. yerin 5.4 km altında gerçekleşen deprem bölgede hissedilirken bölge halkı panik içinde sokaklara çıkarak olası artçı sarsıntılara karşı tedirgin şekilde bekledi.

Diğer depremlerin büyüklükleri 2 ile 3 arasında değişirken bölge halkı tedirgin şekilde bekliyor.

5haber.com  | Çanakkale

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.