Son İki Ay İçerisinde HDP'li Bin 831 Kişi Gözaltına Alındı , 360 Kişi Tutuklandı

HDP Genel Merkezi tarafından yapılan son dakika açıklamasında son iki ay içerisinde gözaltına alınan ve hakkında tutuklama kararı verilen isimlere yönelik bilgilendirme yapıldı. İşte yapılan açıklama.

Yayınlanma:
Son İki Ay İçerisinde HDP'li Bin 831 Kişi Gözaltına Alındı , 360 Kişi Tutuklandı

Ülke genelinde devam eden soruşturma kapsamında son iki ay içerisinde HDP üyesi bin 831 kişi gözaltına alındı. Aralarında Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 360 kişi hakkında da tutuklama kararı verildi.

Halkların Demokratik Partisi Genel merkezi tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, 22 Temmuz 2015 tarihinden bu yana parti tabanı ve bileşenlerine yönelik yapılan operasyonlar sonucu toplam 8 bin 432 kişi gözaltına alındığı ve bunlardan aralarında eş genel başkanlar, milletvekilleri, il, ilçe eş başkanları, yöneticileri ve parti üyelerinin bulunduğu 2 bin 360 kişinin tutuklandığı belirtildi. Son 2 ay içerisinde yapılan operasyonlarda toplam 1831 kişinin gözaltına alındığı ve 360 kişinin tutuklandığı belirtilen açıklamada, şöyle dedi: "Temmuz 2015'ten bu yana 21 HDP il eş başkanı, 44 HDP ilçe eş başkanı, 17 DBP il eş başkanı ve 42 DBP ilçe eş başkanı tutuklanmıştır. Temmuz 2015'ten bu yana Eş Genel Başkanlarımızla birlikte 12 milletvekilimiz, 3 MYK, 3 PM üyemiz tutuklanmıştır. Başkan vekilleri dahil 62 belediye eş başkanı tutuklanmış 43 belediyeye ise kayyum atanmıştır. Görevden alınan belediye eş başkanlarının sayısı ise 57'dir. 10 belediye eş başkanı hala gözaltındadır."

HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, 11 Aralık'tan sonra partinin İstanbul, Yalova, Hatay, Konya, Balıkesir, Kayseri ve Eskişehir il binalarının da aralarında olduğu toplam 9 il ve ilçe binasına yönelik saldırı gerçekleştiği, kundaklandığı ve bazılarında da polis tarafından kapıları kırılarak içerideki resmi evraklara zarar verildiği belirtildi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.