Son Referandum Anketi (Referandumda Evet mi Çıkacak Hayır mı Çıkacak?)

Anayasa değişikliği için gidilecek olan referandumda evet mi çıkacak yoksa hayır mı çıkacak? Anketlerde hangi oylar önde? İşte son referandum anketi.

Yayınlanma:
Son Referandum Anketi (Referandumda Evet mi Çıkacak Hayır mı Çıkacak?)

Referandum sürecinin başlaması ile birlikte internet üzerinde araştırmalar da arttı. Türkiye genelinde milyonlarca kişi, referandum sonucunun ne olduğunu merak ediyor.

Referandum sonucunu mera eden vatandaşlar ise internet üzerinde referandum anketlerini araştırıyor. Onlarca anket şirketi, referandum öncesinde halkın nabzını tutarak referandumda hangi oyu kullanılacağını öğreniyor. 81 il genelinde halkın nabzını yüz yüze anketlerle tutan anket şirketleri, 16 Nisan günü anayasa değişikliği için gidilecek olan referandumda halkın Evet mi yoksa Hayır oyu mu kullanacağını sordu. İşte son yapılan referandum anketinin sonucu.

MAK araştırma şirketi tarafından yapılan referandum anketinde 'yarın referandum olsa oyunuz evet mi olur yoksa hayır mı olur?' sorusu soruldu. Düzenlenen ankete katılan katılımcıların yüzde 58'inin referandumda evet oyu kullanacağı açıklandı. Öte yandan sorulan bir diğer soru olan 'yarın seçim olsa oyunuz hangi partiye olur?' sorusuna da katılımcıların yüzde 52.66'sı AK Parti şeklinde cevap verirken, CHP'nin oyları yüzde 24.45, MHP'nin oy yüzdesi yüzde 13.35 ve HDP'nin oyu ise yüzde 7.75 olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesi yönünde referandum aypılsa oyunuz ne olur sorusuna katılımcıların yüzde 53' evet oyu kullanırken hayır diyenler yüzde 37 seviyesinde kaldı. Kararsızlar ise yüzde 10'luk seviyede. (Kaynak: Haber 7)

Cumhuriyet Gazetesinde yer alan referandum anketine göre ise evet verenlerin oranı yüzde 43.8, hayır diyenler ise yüzde 45.8 olarak ortaya çıktı. Yüzde 10.4'lük kısım ise kararsız.

Son dakika haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.