Son Referandum Anketlerinde Flaş Sonuçlar (Anketlerde Evet mi Yoksa Hayır mı Önde?)

Anket şirketleri tarafından yapılan referandum anketlerinde anayasa değişikliğine evet ve hayır diyenlerin oranları açıklandı. İşte ayrı ayrı şirketler tarafından yapılan son referandum anketleri sonucu.

Yayınlanma:
Son Referandum Anketlerinde Flaş Sonuçlar (Anketlerde Evet mi Yoksa Hayır mı Önde?)

16 Nisan günü Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesini ön gören anayasa değişikliği için yapılacak olan referanduma sayılı günler kala en çok araştırılan konulardan biri referandum anketleri oldu. Son anket sonuçları araştırılırken bizde bazı anket sonuçlarını sizler için araştırdık. İşte bazı anket şirketlerinin referandum araştırması.

Titiz Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Adıgüzel araştırma sonuçları ilgili olarak, "Öncelikle şu tespiti belirteyim; Özellikle genç seçmenler sosyal medya aracılığıyla referandum konusunda bilgi ediniyor. Yaş gruplarında ara açıldıkça yani yaş ilerledikçe sosyal medyanın gücü azalıyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sosyal medya özellikle seçimlerde seçmen üzerinde güçlü bir etki bırakıyor. Bir başka deyişle, sosyal medyayı akılcı ve aktif olarak kullanan siyasi partiler, genç seçmen başta olmak üzere geniş kitleleri daha fazla etkilemekte.ö dedi.

Sosyal Medya Anketlerden Daha Etkili

Referandum ile ilgili olarak en çok hangi iletişim aracı ile bilgi ediniyorsunuz sorusuna verilen cevaplar ve oranları şöyle: Referandum ile ilgili olarak en çok hangi iletişim aracı ile bilgi ediniyorsunuz sorusuna: Yüzde 36 Sosyal medya ve internet, yüzde 30 televizyon, yüzde 15 gazete ve dergi, yüzde 10 siyasi parti temsilcileri, yüzde 4 mitingler, yüzde 3 aile ve arkadaş çevresi, yüzde 1 radyo, yüzde 1 diğer." "Sosyal medyada referandum ile ilgili çıkan haber ve yorumları inandırıcı buluyor musunuz" sorusuna ise yüzde 68 evet, yüzde 26 hayır, yüzde 6 cevap yok cevabı verildi.

Seçmenin Nabzı

Ali İhsan Adıgüzel, anketlerde ilginç bir başka saptama daha yaptıklarını vurgulayarak "Yaptığımız anketlerde gördük ki, maalesef seçmenlerin ciddi bir bölümü halen maddelerin içeriğini hatta kaç maddenin oylanacağını bile bilmiyor." dedi.

Anayasa maddeleri için TIKLAYIN

ORC Anket Sonucu

3 bin 140 kişi ile yapılan ankette evet oranı yüzde 57.2 iken hayır oyları yüzde 42.8

A&G Anket Sonucu

Adil Gür anket sşirketinin sonuçlarına göre evet oyları 54, hayır oyları ise yüzde 46.

Gezici Anket Sonucu

Gezici şirketinin anketine göre evet oyları yüzde 41.2, hayır oyları ise yüzde 58.8.

AKAM Anket Sonucu

8 bin 120 kişi ile yapılan ankette evet diyenler yüzde 57.57 iken, hayır diyenler yüzde 42.43.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.