Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında KPSS ve KPSS Şartsız 3 Bin 220 Memur Alımı Yapılacak

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında personel alımı yapılacağı belirtildi. İşte yapılan açıklama ve diğer detaylar.

Yayınlanma:
Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında KPSS ve KPSS Şartsız 3 Bin 220 Memur Alımı Yapılacak

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında 3 bin 220 personel alımı yapılacağı belirtildi. Peki bu ilana kimler başvurabilir? İlana başvuru tarihleri ne zaman? İşte ilan ile ilgili detaylar.

DPB'de yayımlanan personel alım ilanına göre açılan kadrolardan bin 234 tanesi için KPSS şartı aranırken bin 896' sı içinde kura yöntemi ile alımlar yapılacaktır. Yayımlanan ilana göre alımların şekilleri ve tüm detaylar 30 Aralık tarihinde yayımlanacak olan tercih kılavuzunda belirtilecek.

Adayların Dikkat Etmesi Gerekenler

# Yerleştirme işlemine sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2828 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kişiler katılabileceklerdir.

# Yerleştirme işlemi Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılacak olup, adayların yerleştirme tercihleri www.turkiye.gov.tr adresinden alınacaktır.

# Bu nedenle adayların e-Devlet kapısı şifrelerinin bulunması gerekmektedir. E-Devlet şifresi bulunmayan adayların tercihte bulunabilmeleri mümkün değildir.

# Şifresi bulunmayan adayların bir an önce PTT şubelerinden şifrelerini almaları gerekmektedir.

# Tercih işlemleri 13 Ocak 2017 Cuma günü saat 23:59’da sona erecektir.

# Kadro ve pozisyonlar için talep edilen şartları taşımayan adaylar yerleştirilseler dahi atanamazlar. Bu itibarla adayların tercihte bulunacakları kadro veya pozisyonları belirlemeden önce kadro ve pozisyonların karşısında yer alan şartları incelemeleri ve kılavuzda yer alan açıklamaları dikkatlice okumaları gerekmektedir.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden, memur alım ilanlarından ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.