Sosyal Medya Kullanıcıları Dikkat!!

Sosyal medya üzerinden terör propagandasının arttığı dönemde polis tarafından bu yapılanmaya yönelik operasyonlar da artıyor. Bu konuda ise yetkililer sosyal medya kullanıcılar uyardı.

Yayınlanma:
Sosyal Medya Kullanıcıları Dikkat!!

Son günlerde devam eden terör operasyonları kapsamında, örgüt adına sosyal medya üzerinden paylaşım yapan ve örgütün propagandasını yapan kişiler gözaltına alınarak haklarında işlem yapılmaya devam ediliyor.

Şanlıurfa'da Sosyal Medya Operasyonu

Şanlıurfa'da, sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla 40 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve ilçelerde, sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK propagandası yapan kişilere yönelik operasyon başlattı. Evlerinde yapılan aramada bazı bilgisayar ve örgütsel dokümanlara el konulan 40 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sakarya'da Operasyon

Sakarya'da, sosyal medya üzerinden bölücü terör örgütünü PKK'nın propogandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si HDP ilçe başkanı 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, 8 kişinin sosyal medyaki paylaşımları ile bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığını tespit etti. Şüphelileri yakalamak için operasyon düzenleyen ekipler, HDP Sapanca İlçe Başkanı Ercan Tepe, HDP Adapazarı İlçe Başkanı Hakkı Sonsuz, Mervan Opal, Muhammed Nurullah Aslan, Mehmet Salih Çoban, Zafer Kotay, Muhsin Gümüştekin ve Kemal Karabulut'u gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada örgütsel döküman ve dijital veriler ele geçirildi. 8 kişinin yakalandığı operasyon polis kamerasına yansırken, şüphelilerin gözaltına alınması ve arama yapılması kaydedildi. Emniyetteki işlemlerin ardından 8 kişi bugün adliyeye sevk edildi.

Sosyal Medya Hesaplarınıza Dikkat Edin

Son günlerde artan terör olayları ve teröristlerin ülkemize 4 bir yandan saldırmasına yönelik mücadele sürerken, vatandaşların da sosyal medya hesaplarına dikkat etmeleri gerektiği açıklandı. Sosyal medya hesabınızın şifresi çalınmış ve başkası tarafından kullanılıyorsa şikayette bulunarak bu durumu düzeltebilirsiniz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.