Sosyal Medya Üzerinden Terör Propagandasına Ne Kadar Hapis Cezası Verilir?

Sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütlerini övücü ve destekleyici paylaşımlar yapan kişiler hakkında hangi cezalar verilmektedir. İşte sosyal medyadan terör propagandasına verilen son hüküm.

Yayınlanma:
Sosyal Medya Üzerinden Terör Propagandasına Ne Kadar Hapis Cezası Verilir?

Son günlerde emniyet ekipleri ve terörle mücadele şube ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sosyal medya üzerinden terör propagandası yapan kişilere operasyonlar düzenleniyor. Düzenlenen operasyonlarla, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile terör örgütünün propagandasını yapan kişiler, belirlenip gözaltına alınıyor ve bu kişiler hakkında işlem yapılıyor.

Bolu'da Terör Propagandası Yapan Öğrenciye 2 Yıl 6 Ay Hapis

Bolu'da, üniversite öğrencisi E.E. hakkında, sosyal medya üzerinden 'PKK terör örgütü propagandası yapmak' suçundan devam eden davanın kararı açıklandı. Tutuksuz yargılanan E.E. hakkında açılan davada 2 yıl 6 ay hapis cezası kararı verildi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi E.E., iddiaya göre sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında, 'Öldürülen her PKK’lı için bir Türk askeri öldürülecek' yazılı bir ileti paylaştı. Paylaşımı görenlerin ihbarı üzerine gözaltına alınıp serbest bırakılan E.E. adlı erkek örğencinin Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanmasına devam edildi. 5 yıla kadar hapis talep edilen sanık duruşmaya katılmadı. Mahkeme, suçu işlediğine kanaat getirdiği sanığıa 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Sosyal medya üzerinden açık şekilde terör propagandası yapanlar hakkında bunun gibi tutuklama kararları verilirken, yapılan paylaşımlara ve terör örgütü bağlantılarının tespit edilmesi ile bu ceza limitlerinde artış veya azalış görülebilmektedir.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, terör operasyonu haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.