SOSYAL MEDYA’NIN KALICI ZARARLARI

Günümüzde sosyal medya kullanımı çocuktan yaşlıya kadar tümjenerasyonları etkisine almış durumda. Dakikalarca ve en önemlisi amaçsız birşekilde zamanımızı boşa harcamamıza neden olan “sosyal medyayı” nasılazaltabiliriz...

Yayınlanma:
SOSYAL MEDYA’NIN KALICI ZARARLARI

Günümüzde sosyal medya kullanımı çocuktan yaşlıya kadar tüm

jenerasyonları etkisine almış durumda. Dakikalarca ve en önemlisi amaçsız bir

şekilde zamanımızı boşa harcamamıza neden olan “sosyal medyayı” nasıl

azaltabiliriz veya zararlarının bizlere bedeli nedir; konusu üzerinde

hazırladığımız yazımızı paylaşıyoruz.

BBC’nin hazırladığı (toparladığı)  sosyal medyanın zararları ile ilgili bilimsel çalışmalar sonucunda:

  • 2014’te Avusturya’da yapılan bir çalışmaya göre 20 dakika sosyal medya kullanan insanların, 20 dakika internet kullanan insanlardan daha mutsuz olduğu tespit edildi. Bunun nedeninin insanların sosyal medya kullanırken zamanı boşa harcadıklarını bilmeleri olduğu tahmin edildi.
  • Bilgisayar ve insan davranışları adlı dergide yayınlanan makaleye göre 7 ve daha fazla sosyal medya platformu kullanan insanlar iki ya da daha az sosyal medya platformu kullanan insanlardan üç kat daha endişe bozukluğu semptomları gösterdiği belirlendi.
  • Bir BBC haberine göre iki araştırmaya göre yediyüz öğrencide bulunan depresyon hali, mutsuzluk, kendini değersiz hissetme ve umutsuzluk halinin kaynağının internet kullanımı olduğu ve internet kullanımının miktarı arttıkça belirtilerin şiddetlendiği tespit edildi.
  • 2016’da 1700 kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre sosyal medya kullanan kişilerde depresyon ve endişe bozukluğu halinin, kullanmayanların üç katı olduğu tespit edildi.
  • İngiltere Trent Üniversitesinde 43 bilimsel çalışma sonucu analiz edilerek yapılan çalışmaya göre, fazla sosyal medya kullanımının ilişki bozukluklarına, akademik başarısızlığa, gerçek hayattan kopmaya neden olduğu tespit edildi.

Kaynak BBC

Sosyal Medya’nın zararları ve yarattığı etkiler hakkında yayınlanan bir dizi önerimiz var; Black Mirror.

Dizi hakkında birçok bilgi ve özet içerik için: “Black Mirror Hakkında

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.