Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın Varto'da Dağıttığı Koyunlar İkiz Doğuruyor

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Muş'un Varto İlçesinde dağıtılan koyunların ikiz doğurması besicilerin yüzünü güldürdü.

Yayınlanma:
Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın Varto'da Dağıttığı Koyunlar İkiz Doğuruyor

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Muş'ta dağıtılan koyunlar ikiz doğuruyor.

Muş iline bağlı Varto ilçesinde Sosyal Yarımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 6 ay önce dağıtılan koyunların bazıları ikiz doğurmaya başlayınca besicinin yüzü güldü. Varto Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, besiciye Amasya TİGEM'den, yılda iki kez doğum yapan koyunların da dağıtılacağının müjdesini verdi.

Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, bölgede hayvancılığı geliştirme projesi kapsamında maddi durumu iyi olmayan aile ve işsiz gençlere istihdam sağlamak amacıyla yaklaşık 6 ay önce 26 kişiye 20'şer koyun ve kuzunun hibe edildiğini söyledi. Kaymakam Çetin şu açıklamaları yaptı:

"Sosyal Yardımlaşma Vakfının projesi çok başarılı oldu. Koyunlar ikinci doğuma başladı. Bazı koyunlar çifter çifter doğruyor. Biz de bununla yetinmeyip besiciye Amasya TİGEM'den yeni bir üretim olan Bafra koyunlarını getirip hibe olarak dağıtacağız. Bunlar, çift doğurma oranı daha yüksek olan bir cins. Irk ıslahı hakkında fayda sağlamaya çalışacağız. Çalışan kardeşlerimize iyi bir teşvik olur."

Bu Gidişle Sürümüz Olur

Bahçelievler'de oturan ve yaklaşık 6 ay önce 20 koyun ve 20 kuzu aldığını söyleyen Cebrail Özel ise, "Kaymakam bey bize babalık yaptı. Onun sayesinde havyan sahibi olduk. İkinci doğumda iki koyunum çift doğurdu. Böyle giderse kısa sürede hayvanlarımın sayısını 200'e çıkar. Sürü sahibi olur ve yokluktan kurtulmuş oluruz" dedi.

Koyunlardan alan işsiz Cebrail Özel de, "Kaymakam bey hayatımı kurtardı. Artık her sabah hayata güler yüzle uyanıyorum. Gün boyu koyun ve kuzularla uğraşıyorum.. Yakında büyük bir sürüye sahip olmanın hayalini bile kuruyorum" diye konuştu.

5haber.com  | Muş

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.