Soyuz Kapsülünde Sızıntı: Rusya ISS Mürettebatını Dünyaya Getiriyor

ISS’teki Soyuz kapsülünde sızıntı olduğunun ortaya çıkmasından sonra Rusya, mürettebatı dünyaya getireceğini duyurdu. Soyuz MS-22 kapsülündeki soğutma ünitesinde sızıntı olduğu ve bu sızıntı nedeniyle kozmonotların...

Yayınlanma:
Soyuz Kapsülünde Sızıntı: Rusya ISS Mürettebatını Dünyaya Getiriyor

ISS’teki Soyuz kapsülünde sızıntı olduğunun ortaya çıkmasından sonra Rusya, mürettebatı dünyaya getireceğini duyurdu. Soyuz MS-22 kapsülündeki soğutma ünitesinde sızıntı olduğu ve bu sızıntı nedeniyle kozmonotların bulunduğu bölümdeki sıcaklığın arttığı ifade edildi.

Rusya Federal Uzay Ajansı olan Roscosmos Başkanı olan Yuriy Borisov tarafından yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Uzay İstasyonunda (ISS) beklenmeyen bir sorun ortaya çıktı. Soyuz MS-22 aracında tespit edilen sızıntı nedeniyle yeni kararlar alınmak zorunda kalındığı belirtildi.

Sızıntıdan dolayı Rus ve Amerikalı kozmonotların tahliye edilmesi için yeni bir uzay aracının gönderileceği duyuruldu. Arızalı olan Soyuz kapsülünün ise insansız olarak dünyaya geleceği açıklandı.

Soyuz MS-22, 2 Rus ve 1 Amerikalı kozmonotun dünyaya getirilmesi için kullanılacaktı. Ancak tespit edilen sızıntı ile durumlar değişti. Kozmonotların dünyaya getirilmesi için Soyuz MS-23 kapsülünün gönderileceği açıklandı.

Karar NASA ile Birlikte Alındı

Borisov, söz konusu kararın alınması sürecinde sürekli olarak NASA ile istişareler yapıldığını aktardı. Bu görüşmeler sonunda NASA’nın verilen kararı onayladığını ve böylece prosedürün başlatılacağı ifade edildi.

soyuz kapsülü

Roscosmos, geçen ay yapmış olduğu açıklamada Soyuz kapsülünde sızıntı olduğunu bildirmişti. Sızıntı, soğutma sisteminde. Bu yüzden kozmonotların olduğu bölümdeki sıcaklığın sabit tutulamadığı ve bu bölümdeki sıcaklığın sürekli arttığı ifade edilmişti.

Söz konusu sızıntı nedeniyle aracın kullanılmasının mümkün olmadığına karar verildi ve yeni bir araç gönderilmesi kararlaştırıldı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.