Sözleşmeli Erbaş/Erlerin Hastalık, Sakatlık ve Vefat Durumunda Özlük Hakları Nelerdir?

Sözleşmeli er ve erbaşların sözleşme süresi içinde geçireceği hastalıklar, sakatlık ve kazalar ile vefat durumunda özlük hakları nelerdir? Sözleşme süresi içinde kaza ve hastalık olursa sözleşme fesih edilir mi? Cevaplar haberimizin devamında.

Yayınlanma:
Sözleşmeli Erbaş/Erlerin Hastalık, Sakatlık ve Vefat Durumunda Özlük Hakları Nelerdir?

Sözleşmeli er/erbaşlığa başvuruda bulunacak adayların, veya halen çalışıyor olanların en çok merak ettiği konulardan biri sözleşmeli er/erbaşların eğitim sırasında veya sözleşme süresi içinde geçireceği hastalıklar ve kazalar sonucu ne olacağı sorusu. Peki sözleşmeli er/erbaşlar sözleşme süresi içinde hastalanır veya sakatlanırsa bundan sonraki süreç nasıl işler? Sözleşme fesih mi edilir? İşte detaylar.

Sözleşme Süresi İçin Geçirilen Hastalık ve Kazalar

Sözleşme süresi içinde sözleşmeli er/erbaşların hastalık veya kaza sonucu sakatlıkları, yetkili sağlık kurulları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği doğrultusunda verilen kararlara göre sözleşmeli erbaş ve er olarak göreve devamı mümkün olmaması durumunda sözleşme fesih edilebilir.

Görevde İken Meydana Gelen Kaza ve Yaralanmalar

Sözleşmeli erbaş ve erlerden barışta ve savaşta görev esnasında veya görev dışında görevlerinden dolayı bir saldırıya veya kazaya uğrayan veya bir meslek hastalığına yakalananların, iyileşinceye kadar ilişikleri kesilmez, izinli sayılırlar, Sıhhî arızası devam edenler ve kendisinden istifade edilemeyeceği anlaşılanlar hakkında 5510 sayılı Kanun hükümleri uygulanır. Bu hüküm ise Gazilik hükümlerdir.

Vefat Durumu

Sözleşmeli erbaş ve erlerin vefatı halinde, kanuni mirasçılarına ikramiye ödemesi kanunda belirtilen şekliyle aynen yapılır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, mevzuatı uyarınca kendilerine veya hak sahiplerineaylık bağlananlara ödeme yapılmaz

Sözleşmeli er/erbaş özlük hakları ve görev bilgilerine ulaşmak için lütfen TIKLAYIN

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.