Sözleşmeli Er/Erbaşların Memurluğa Geçişi Nasıl, Sözleşmeli Er/Erbaşlar Uzman Çavuş Olur mu?

Sözleşmeli er ve erbaşların memuriyet geçişleri nasıl olur? Sözleşmeli er ve erbaşların uzman çavuşluğa geçmeleri için gerekli şartlar nelerdir? İşte sözleşmeli er ve erbaşlık hakkında bilgiler.

Yayınlanma:
Sözleşmeli Er/Erbaşların Memurluğa Geçişi Nasıl, Sözleşmeli Er/Erbaşlar Uzman Çavuş Olur mu?

Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında sözleşmeli er veya erbaş olarak çalışan ve sözleşmeli er ya da erbaşlığa hazırlanan binlerce vatandaşın en çok merak ettiği konulardan biri de sözleşmeli er/erbaş görev süresi, sözleşme yılları ve sözleşmenin sona ermesi sonrasındaki süreç.

Sözleşmeli Er/Erbaşlar Sivil Memur Olur mu?

Sözleşmeli er ve erbaş olarak çalışan ve 7 yıllık sözleşme süresini tamamlayanlar sivil memurluğa geçiş yapabileceklerdir. Sivil memurluğa geçiş yapacak sözleşmeli erbaş ve erlerin en az yedi hizmet yılını doldurarak görevinden ayrılmaları gerekmektedir. Yeni yıllık sözleşme süresinin doldurulmasının yanında, nitelik belgesi olumlu olanlar ile, ilgili mevzuatlardaki şartları taşımaları kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro ve pozisyonlarına 6191 sayılı Kanunun ek maddesindeki usul ve esaslar çerçevesinde atanabilirler.

Sözleşmeli Er/Erbaş'lar Uzman Çavuş Olur mu?

Sözleşmeli er/erbaşların uzman çavuşluğa geçmeleri için en az 3 yıl görev yapmaları ve 3 yılın sonunda Uzman Erbaş Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

Yapılan iyileştirme sonucunda sözleşmeli erbaş ve erlerin uzman erbaşlığa müracaat yaşı,25’ten 29’a (Müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olmak) yükseltildi..

Uzman çavuş başvurusu için en az lise ve dengi okul mezunu olmak,(Genelkurmay Başkanlığı tarafından ihtiyaç duyulacak, özel ihtisası gerektirensınıf, branş ve ihtisaslarda, ilköğretim mezunlarından çok üstün başarı belgesialanlar, kuvvet komutanları veya Jandarma Genel Komutanı yahut Sahil Güvenlik Komutanının kararları ile uzman erbaş olarak alınabilirler. Bunların uzman çavuşluğa yükselmelerinde lise mezunu şartı aranmaz.)

Asker haberlerinden haberdar olmak için 5haber'i sosyal ağlardan takip edin.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için IKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.