Sözleşmeli erlerin özlük hakları nelerdir? (İzinleri, barınmaları ve eğitimleri)

Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok aranan kelimelerden biri de sözleşmeli er özlük hakları oldu. Peki sözleşmeli er özlük hakları nelerdir? Sözleşmeli erler ne kadar maaş alır? Sözleşmesi biten erler ne kadar tazminat alır? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Sözleşmeli erlerin özlük hakları nelerdir? (İzinleri, barınmaları ve eğitimleri)

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanlar ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere en az ilköğretim mezunu sözleşmeli er alımı yapılacağı duyurulmuştu.

İlanın yayınlanmasının ardından binlerce işsiz vatandaş, internet üzerinden,  sözleşmeli er maaşı ne kadar maaş alır aramaları yapmaya başladı. İşte sözleşmeli erlerin maaşlarına ait özlük hakları

# Sözleşmeli erlerin bakım, barınma, giyecek ve yiyecekleri devlet tarafından karşılanır. Ön sözleşme dönemi de bu kapsama alınmaktadır.

# Sözleşmeli erlerin ön sözleşme imzalaması ile birlikte 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre sigortalı olurlar.

# Sözleşmeli er için eğitime çağrılan adaylara, ön sözleşmenin imzalanması ile birlikte aylık ücretin üçte ikisi maaş olarak eğitim dönemi boyunca verilir.

# Sözleşmeli erlerin 30 kanuni ve 15 gün de mazeret izni olmak üzere 45 gün yıllık izinleri vardır.

# Zorunlu askerliğini yapmayanlardan, 3 yıl olarak sözleşmeli er olarak çalışanlar askerlik hizmetini yapmış sayılır.

# İlk sözleşmelerin sona ermesi ile sözleşmeli erler, uzman erbaş ve astsubaylığa başvuruda bulunabilirler.

# 7 yıl sözleşmeli er olarak çalışanlar, mevzuattaki şartları taşımaları hainde kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadrolara atanabilir.

# Sözleşmesi sona erenler, hizmet yıllarına bağlı olarak tazminat alırlar.

# Sözleşmesi sona eren erler, sözleşme fesih nedenlerine bağlı olarak hizmet ettikleri süre kadar veya hizmet ettikleri sürenin yarısı kadar genel sağlık sigortalısı sayılmaya devam ederler.

Erlerin Maaş ve Tazminatlarını Gösteren Tablo

Sözleşmeli er alımı ilanına ulaşmak için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.